În Teleorman, sunt în proces de modernizare prin PNDL nouă drumuri judeţene – interviu cu Dănuţ Cristescu, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman –

– Domnule preşedinte, în judeţul Teleorman, mai toţi primarii comunelor au accesat proiecte de modernizare a drumurilor interioare, precum şi rețele de alimentare cu apă şi canalizare. Dumneavoastră, ca preşedinte al Consiliului Judetean, aţi reuşit să atrageţi fonduri de finanţare din PNDL pentru modernizarea drumurilor judeţene, care sunt, efectiv, în gestiunea Consiliului Judeţean?

– Cred că judeţul Teleorman este printre primele din ţară care are o reţea de drumuri asfaltate, spre satisfacerea în mare parte a cerinţelor şi exigențelor locuitorilor judeţului, dar şi a celor care trec prin judeţ şi în special a transportatorilor, drumurile fiind o cale de comunicare destul de accesibilă, uşoară şi confortabilă. Și toate acestea au fost făcute în principal prin fonduri europene, prin PNDL şi fonduri din bugetul județului. În momentul de faţă, avem o perspectivă sigură de continuare a reabilitării drumurilor judeţene şi asfaltarea celor încă nemodernizate.

– Mai concret, despre ce este vorba?

– În gestiunea Consiliului Județean avem 9 drumuri judeţene care sunt în diverse stadii de realizare, atât a construcţiei în sine, cât și a documentaţiei necesare pentrru asemenea lucrări şi de deschidere a finanţării. Până a intra în detalii, aş vrea să vă spun că eu, ca preşedinte, mi-am înscris în programul pentru acest mandat modernizarea întregii rețele de drumuri judeţene la standardele europene.

– Câţi kilometri de drumuri judeţene au fost modernizaţi şi câţi mai sunt?

– În judeţul Teleorman s-a lucrat din plin la drumuri, atât în mandatele de preşedinte ale domnului Dragnea, cât şi în cel al domnului Gâdea, când a fost preşedinte CJT. Eu, în ce mă priveşte, din 2016 şi până în prezent, am mai realizat 114 km de drumuri judeţene şi am făcut din programul pentru drumuri un obiectiv priortitar, finalizând, chiar în prima parte a acestui an, două drumuri prin PNDL, respectiv, peste 17 km şi urmează alte 7 drumuri care sunt în diverse stadii de lucru.

– Cum ar fi…

– Este vorba de modernizarea drumului judeţean de la Cosmeşti la Gălăteni, respectiv 7,338 de kilometri şi modernizarea drumului judeţean de la Gălăteni la Perii Broşteni, aproape 10 km, care face legătura cu drumul naţional spre Piteşti, traversând spre comuna Vîrtoape, drum, la fel, modernizat în anii din urmă.  Aceste două drumuri au fost finalizate, fiind redate circulaţiei în cele mai bune condiţii, ambele fiind de o importanţă deosebită pentru locuitorii satelor adiacente din zona destul de cuprinzătoare a comunelor Cosmeşti, sat Perii Broşteni, comuna Olteni. Este un drum, de altfel, destul de solicitat şi, aşa cum spuneam, amândouă sunt realizate prin PNDL, lucrările fiind de cea mai bună calitate şi executate la termenele asumate. Pentru alte patru drumuri, cu resurse financiare asigurate tot prin PNDL, stadiul în care se află lucrările este cel al desfăşurării procedurilor de atribuire pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor. Aici este vorba de modernizarea drumului judeţean de la Scurtu Mare la Negreni, 7,160 km, a celui de la Orbeasca la Călineşti, de 8, 137 km, şi în continuare Călineşti – Antoneşti, peste 7,5 km, şi tot în continuare Antoneşti – Rădoieşti, care înseamnă încă 8,132 km. Și, mergem mai departe. Mai avem un pachet de trei drumuri judeţene pentru care se pregătesc documentaţiile pentru iniţierea procedurilor de atribuire. În acest stadiu este şi drumul de la Rădoieşti la Săceni, care măsoară 11,8 km, un drum de mare importanţă pentru toate satele din nordul judeţului. A intrat, de asemenea, în procesul de modernizare şi drumul judeţean de la Blejeşti la Cosmeşti, de 8,5 km, şi de la Cosmeşti la Siliştea, un drum de pesrte 8 km, o zonă care a fost vitregită de drumuri asfaltate şi modernizate.

Și, în sfîrşit, aş aminti şi de un drum care a fost tot mereu solicitat de locuitorii judeţului din zona Botoroaga – Frăsinet, un drum de peste 12,3 km, finanţat de la bugetul Consiliului judeţean şi care se află în stadiul de desfăşurare a procedurii de atribuire pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor. Acestea sunt obiectivele  imediate ale Consiliului Județean în ce priveşte drumurile pe care le are în portofoliu. Sigur, ele vor fi realizate conform termenelor stabilite şi la parametrii din proiectele aprobate, conform directivei europene. Consider că prin asemenea programe vom reuşi să avem condiţii din ce în ce mai bune de mobilitate pentru toţi locuitorii judeţului Teleorman. (Gh. Paraschiv)

7 Comments

  1. Cand o face plopii de pe margine ,pere !Consoleaza-te si gata.☹

  2. Marius Tica says:

    Poate il repara si pasta intre Peretu si Troianu😡😡😡

  3. Dar drumul care duce catre Calinesti de la Moraresti sau cum s-o numi…in “abisurile” alea ..nu se risca nimeni sa puna nimic? Macar sa fie pus niste semne ceva…si drumul dintre Copaceanca-Vartoape ..la iesirea din padure sunt 2 prapastii mari si late care trebuie facut slalom printre ele…si altul la iesirea din Vartoape catre Garagau iar…gropane ..trec tirurile si orice masina pe contrasens din cauza craterului format..ca daca iesi de pe straduta laturalnica..nu se vede de deal……sunt 6 ani de cand stau aici si aceleasi gropi…ba chiar mai adanci si mai largi….ca a venit sora mea intr o seara..si a dat in gropanul ala dintre moraresti-Copaceanca…pana pe 2 roti facute zdrente si fiare rupte sub motor..bara spate cazuta plus un stop de pe spate…pragul rupt ..dati o dracu de treaba ca am ajuns sclavi si prosti ca suportam atatea

  4. Maria says:

    Drumul Catunu -Albeni pe cand se va asfalta ?

  5. Drumul Județean 612 A (Botoroaga -Călugărul-Babaita ) pe cand asfaltat ? ca este ca dupa război.

Leave a Comment

*

code