Social

În Teleorman se derulează 6 programe naţionale de sănătate – Din mai, bolnavii cu afecţiuni oncologice vor putea face radioterapie la Roşiorii de Vede

Marți, 26 mai 2015, ora 14.00, în sala mare de şedinţe din Palatul Administrativ, a avut loc şedinţa ordinară a Colegiului Prefectural organizat la nivelul Judeţului Teleorman, unde Nicuşor Tiţă, preşedintele-director general al Casei de Asigurări de Sănătate Teleorman, a prezentat o informare privind programele naţionale de sănătate finanţate în anul 2015 din FNUASS şi care sunt aceste programe care se derulează la nivelul judeţului Teleorman.

Potrivit şefului CAS Teleorman, în judeţ se derulează 6 programe naţionale, respectiv Programul naţional de oncologie, Programul   naţional   de   diabet   zaharat, Programul   naţional   de   ortopedie, Programul naţional de supleere a funcţiei renale la bolnavii cu IRC, Programul naţional de diagnostic şi tratament pentru boli rare – boala Hunter şi Programul naţional de transplant de organe, ţesuturi şi celule de origine umană.

Programele de sănătate se derulează prin unităţi sanitare cu pături şi prin farmacii cu circuit deschis aflate în relaţie contractuală cu CAS Teleorman. În anul 2015 s-au încheiat contracte cu cinci unităţi sanitare cu pături pentru derularea programelor de sănătate şi anume, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria care derulează 4 programe, respectiv Programul naţional de oncologie, Programul   naţional de diabet zaharat, Programul naţional de ortopedie, Programul naţional de supleere a funcţiei renale la bolnavii cu IRC. Spitalul Municipal Caritas Roşiorii de Vede – Programul naţional de oncologie, programul naţional de diagnostic şi tratament pentru boli rare – boala Hunter, Spitalul Municipal Turnu Măgurele – Programul naţional de oncologie, SC Oncovit SRL – Programul naţional de oncologie, SC Nefrolmed SRL – Programul naţional de supleere renala la bolnavii cu IRC. Contractele încheiate în anul 2015 sunt valabile până la data de 31.12.2016.

În cursul lunii mai se va încheia contract cu Spitalul Municipal Caritas Roşiorii de Vede pentru Subprogramul de radioterapie a bolnavilor cu afecţiuni oncologice. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.