Economie

În Teleorman, pentru obţinerea alocaţiei europene au fost depuse 80 de solicitări

Alocaţiile “europene” reprezintă o formă de prestaţii familiale care au ca scop asigurarea securităţii sociale pentru salariaţii şi lucrătorii independenţi şi membrii familiilor acestora şi care desfăşoară o activitate salarială sau independentă în afara ţării.

De aceste alocaţii pot beneficia copiii ai căror părinţi lucrează legal pe teritoriul Uniunii Europene. Reprezentanţii Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Teleorman sunt cei care au competenţă în a oferi aceste drepturile sociale elevilor din România şi a celor din statele Uniunii Europene (UE).

Potrivit Regulamentului European 883/2004, copiii români care au părinţii plecaţi la muncă în străinătate pot beneficia de alocaţie de stat mai mare decât cea oferită în România, cu condiţia ca cetăţenii români să lucreze legal în ţara respectivă. Cei care lucrează cu contract în străinătate, pot solicita servicii sociale în ţara unde lucrează. Statul respectiv trimite un formular către AJPIS, formular în care instituţia trebuie să completeze valoarea locaţiei încasate în România de către părintele copilului în cauză.

Potrivit conducerii AJPIS Teleorman, la ora actuală, la sediul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Gorj au fost înregistrate pentru completarea unui număr de 80 de formulare europene prin care se solicită alocaţia europeană. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.