Social

În Teleorman, pe listele medicilor de familie sunt înscrise 47.000 de persoane neasigurate

La nivelul judeţului sunt înscrise pe listele medicilor de familie 340.000 de persoane, dintre care 293.000 sunt persoane asigurate, iar restul de 47.000 sunt neasigurate. “Cele din urmă beneficiază doar de pachetul minimal de servicii medicale în asistenţa medicală primară, care cuprinde: servicii medicale pentru situaţiile de urgenţă medico-chirurgicală, supravegherea şi depistarea bolilor cu potenţial endemo-epidemic, consultaţiile de planificare familială şi activităţi de suport. Însă, în Teleorman nu sunt asigurate doar cele 293.000 de persoane, mai sunt şi alţi teleormăneni asiguraţi, dar care nu sunt înscrişi pe listele medicilor de familie”, a precizat Mihaela Popa, purtătorul de cuvânt al CAS Teleorman.

În ceea ce priveşte teleormănenii care doresc să îşi schimbe medicul de familie, aceştia pot face schimbarea doar cu o cerere, fişa medicală fiind transmisă în copie de vechiul medic, noului doctor care preia asiguratul. Purtătorul de cuvânt al CAS Teleorman, Mihaela Popa, spune că medicul care îl primeşte pe asigurat este obligat să anunţe, în scris, doctorul de la care a plecat persoana.

Persoanele care beneficiază de pachetul minimal de servicii medicale suportă integral costurile pentru investigaţiile paraclinice recomandate şi tratamentul prescris de medicii de familie, precum şi costurile altor activităţi de suport altele decât eliberarea certificatului medical constatator al decesului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.