Social

În Teleorman mai este nevoie de cel puţin 18 microbuze şcolare pentru transportul elevilor

Inspectoratul Şcolar Judeţean evaluează în această perioadă situaţia privind asigurarea transportului elevilor în Teleorman, pentru a stabili numărul microbuzelor şcolare de care ar mai fi nevoie pentru acoperirea tuturor traseelor. Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, până acum sunt 18 solicitări pentru microbuze şcolare la nivelul judeţului, însă numărul acestora ar putea creşte. Unităţile de învăţământ teleormănene, în special cele din mediul rural au în continuare probleme în ceea ce priveşte transportul elevilor, microbuzele existente la această dată fiind insuficiente pentru acoperirea nevoilor acestora. În Teleorman la această dată sunt 75 astfel de microbuze, număr insuficient comparativ cu numărul de elevi care fac zilnic naveta, multe dintre şcolile din mediul rural fiind nevoite să se descurce pe cont propriu, cel mai adesea apelându-se la transportul în comun care nu prezintă siguranţă, mai ales pentru cei mai mici dintre copii. Cele mai mari probleme în acest sens sunt la Zimnicea, Smârdioasa, Peretu, Mereni, Uda Clocociov, însă lista nu se opreşte aici.

Autorităţile locale aflate în această situaţie trag speranţa că în cursul acestui an şcolar situaţia ar putea fi rezolvată, dacă nu în totalitate, cel puţin parţial.

Ministerul Educaţiei a declanşat procedurile pentru achiziţionarea de microbuze şcolare, suma avută la dispoziţie permiţând cumpărarea a cel puţin 600 de autovehicule, a anunţat săptămâna trecută, ministrul Remus Pricopie.

“Am făcut toate demersurile împreună cu colegii din Guvern, am identificat o sursă de finanţare şi în momentul de faţă avem 76 de milioane de lei, iar estimarea noastră este că vom reuşi să achiziţionăm cu aceşti bani minim 600 de microbuze, în condiţiile în care anul trecut au fost achiziţionate 187. În acest moment licitaţia este declanşată”’, a declarat ministrul precizând că achiziţia de microbuze şcolare va continua şi în următorii ani, mai ales că o parte din parcul auto existent urmează să iasă din uz. (M.D.)

One Comment

  1. marius peretu

    de ce trebuie microbuz la peretu?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.