Social

În Teleorman, încă sunt localităţi neacoperite la capitolul medici de familie

Potrivit datelor oficiale ale Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, contractele de furnizare de servicii medicale au fost perfectate cu 187 de medici în acest an. Din anul 2012 şi până în prezent numărul medicilor de familie din Teleorman care intră în relaţie contractuală cu CAS Teleorman este mai mare de la an la an şi, cu toate acestea, încă mai sunt multe localităţi teleormănene neacoperite cu medici de familie, în sensul că fie sunt puţini medici raportat la numărul locuitorilor, fie nu există deloc medic de familie, cum ar fi cazul localităţilor Beciu sau Beuca, unde nu este înfiinţat nici un cabinet pentru medicină primară, localnicii din comunele amintite anterior fiind înscrişi la medicii de familie din localităţile apropiate.

În 2012, în Teleorman, numărul medicilor de familie aflaţi în contract cu CAS Teleorman a fost de 179, în anul următor medicii de familie care au semnat contract cu CAS a crescut la 182 de medici, iar pentru anul în curs la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate Teleorman pentru medicina primară au fost încheiate 187 de contracte.

De precizat că, există localităţi unde activează unul sau chiar doi medici de familie, deşi necesarul ar fi de mai mulţi. Astfel, potrivit CAS Teleorman, printre localităţile neacoperite cu medici de famile, în mediul rural, ar fi Blejeşti, Beciu, Botoroaga, Frăsinet, Fântânele, Conţesti, Ciolăneşti, Islaz, Izvoarele, Liţa, Lunca, Mereni, Peretu, Poeni, Plosca, Salcia, Saelele, Segarcea Vale, Slobozia Mândra ,Troianul, Vedea etc, iar în mediul urban un număr mai mare de medici de familie este necesar la Turnu Măgurele, Zimnicea şi Videle. (C.P.)

One Comment

  1. un frate de credinta

    la BEUCA este medic Ianculescu dar …este veterinar si ii place sa i se spuna domnul doctor.
    ….
    …..
    …….

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.