Politic

În Teleorman, 17 aleşi locali aşteaptă verdicul în cazurile de incompatibilitate – Situaţia lor, în atenţia preşedintelui Iohannis

Cu prilejul Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România, de vineri, 24 aprilie, şeful Cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache, a citit mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, prin care şeful statului le transmite aleşilor locali că „este necesar ca forul legislativ să asigure un cadru care să permită o funcţionare eficientă a administraţiei”. Şeful statului îşi continuă mesajul cu ideea că există o lipsă de claritate e legislaţiei, dând exemplu incompabitibilităţilor, care „afectează administraţia şi capacitatea sa de a lucra în interesul comunităţii”. Mesajul preşedintelui Iohannis a ridicat o mare problemă pentru administraţiile locale: acuzaţiile de incompatibilitate venite din partea Agenţiei Naţionale de Integritate, în stare de incompatibilitate aflându-se mai mulţi şefi de Consilii Judeţene, primari şi consilieri locali sau judeţeni, mulţi dintre aceştia şi-au pierdut mandatul după ce instanţele i-au declarat definitiv incompatibili.

Preşedintele Klaus Iohannis a câştigat de două ori procesul cu ANI, care l-a acuzat de incompatibilitate, în perioada când acesta era primar al Sibiului.

În judeţul Teleorman, 17 aleşi locali, primari şi viceprimari, se află în diferite faze ale proceselor cu ANI. În cazul Comunei Balaci, Ilie Calotă a fost declarat definitiv incompatibil de către ANI, în acest caz fiind demis. Alţi primari şi viceprimari teleormăneni, printre care Nicolae Stan (primarul Comunei Mavrodin), Marian Cucurezeanu (primarul Comunei Cervenia), Pandele Stănică (primarul Comunei Sârbeni), Stan Briceag (primarul Comunei Răsmireşti), Marius Şună (primarul Comunei Salcia), Marian Pătraşcu (primarul Comunei Tătărăştii de Jos), Marcel Alexe (primarul Comunei Plopii Slăviteşti), sunt în aceeaşi situaţie şi aşteaptă verdictul. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.