Eveniment

În prag de sărbători, la Videle a fost inaugurat Clubul Pensionarilor

Viorica Dancila2Monica DUMITRESCU

Europarlamentarul Viorica Dăncilă a îndeplinit un vis mai vechi al pensionarilor din oraşul Videle, care îşi doreau un loc în care să socializeze şi să-şi petreacă timpul liber într-un mod plăcut. La sfârşitul săptămânii trecute a fost inaugurat Clubul Pensionarilor din Videle, într-un spaţiu generos din fosta cantină a liceului din localitate, alături de cabinetele europarlamentarului Viorica Dăncilă şi deputatului Valentin Boboc.

La eveniment, alături de iniţiatoarea acestui proiect, Viorica Dăncilă, au participat colegele acesteia din Organizaţia Judeţeană de Femei a Partidului Social Democrat, Tatiana Sandu, Cristiana Savu-Piper, Cătălina Bălaşa şi Silvia Cocean.

Viorica Dăncilă le-a dăruit pensionarilor mai multe jocuri de table, remi şi şah şi a promis că va contribui periodic la dotarea spaţiului până când aceştia vor avea tot ce le trebuie pentru petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut. De asemenea, le-a promis că o dată pe săptămână, un avocat va veni şi le va acorda consiliere celor care au probleme pentru ca aceştia să-şi cunoască drepturile şi pentru a-i scuti de drumuri inutile.

“În această perioadă care precede Sărbătorile de Crăciun am dorit să aduc bucurie cât mai multor teleormăneni. Am oferit cadouri copiilor cu sindromul Down şi alte dizabilităţi la Alexandria, dar şi altor copii din judeţ şi am participat la aprinderea bradului de Crăciun şi a instalaţiilor multicolore în municipiul reşedinţă de judeţ şi în Roşiorii de Vede, dând startul sărbătorilor de iarnă alături de primari. Pentru Videle am ales să aduc o bucurie de sărbători pensionarilor, o categorie foarte dragă mie, mai ales pentru că aici nu aveau un loc în care să se întâlnească şi să-şi petreacă împreună timpul liber, şi stiu că îşi doreau foarte mult lucrul acesta de ani buni. Prezenţa lor în număr foarte mare la acest eveniment este o confirmare a faptului că acest club va avea succes. Peste câţiva ani le promit că mă voi alătura lor şi voi veni să joc cu ei table sau şah”, a declarat Viorica Dăncilă.

“Acest club este foarte interesant, este binevenit aici la Videle. Pensionarii se mai adunau aici şi până acum, însă nu era un star dat şi nici nu aveau mijloace cu care să se ocupe. Acum au şah, table, remi, iar pe viitor doamna Dăncilă a promis că va aduce şi andrele, gheme, pentru ca domnele care vin aici să croşeteze pentru copiii cu dizabilităţi, o iniţiativă foarte bună. Noi suntem mândri că avem un europarlamentar de aici de la noi şi suntem bucuroşi că este aproape de noi şi ne ajută”, a declarat o pensionară prezentă la eveniment.

“Suntem foarte mulţumiţi. O să vin aici de două trei ori pe săptămână, sâmbăta, duminica, când am timp. Ne bucurăm că doamna europarlamentar ştie că existăm şi să ne dorim ca acesta să ne sprijine în continuare.”, a spus un alt pensionar.

Şi dacă tot s-a dat startul distracţiei, pensionarii au şi demarat jocurile de table făcându-şi încălzirea pentru competiţiile anunţate de Viorica Dăncilă pentru perioada imediat următoare, ai căror câştigători vor fi premiaţi până de Sfântul Ioan.

Un grup de colindători a întregit atmosfera de sărbătoare la nou înfiinţatul Club al Pensionarilor din Videle, încântând audienţa cu glasurile lor suave de copii şi cu câteva din cele mai frumoase colinde româneşti.

One Comment

  1. Hei, Viorica a incurcat culorile la sigla PSD ! o fi vreun semn , ca situatia e ‘albastra’ ?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.