Eveniment

În Policlinica Alexandria se amenajează spațiul pentru instalarea unui nou aparat de diagnosticare a COVID-19

Întruniți în ședință ordinară, consilierii județeni au adoptat, marți, proiectul de hotărâre privind aprobarea efectuării lucrărilor de reabilitare a clădirii „Garaje şi birouri”, din cadrul Policlinicii Alexandria, în care îşi desfăşoară activitatea Direcţia de Sănătate Publică, şi totodată amenajarea și compartimentarea garajelor existente pentru realizarea unui laborator RT-PCR.

Concret, prin demers se are în vedere creşterea capacității de combatere a pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul județului, prin creşterea numărului de teste tip RT-PCR realizate în Teleorman, motiv pentru care Direcția de Sănătate Publică a achiziționat, în luna decembrie a anului trecut, o linie completă, automată de diagnosticare a virusului SARS-CoV-2, care este instalată parțial în locatia pusă la dispozitie de Directia Sanitară Veterinară şi Siguranta Alimentelor Teleorman, spațiu care a devenit insuficient în condițiile achiziționării noii linii RT-PCR.

Prin urmare, s-a ajuns la concluzia că spațiul din Policlinica Alexandria este unul potrivit pentru instalarea noii linii de diagnosticare a virusului SARS-CoV-2, însă pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de numeroase reparații, în special la acoperiș, care nu pot fi realizate de Direcția de Sănătate Publică, întrucât spațiul aparține Consiliului Județean.

„Direcția de Sănătate Publică a Județului Teleorman a adus la cunoştință că are ca obiectiv strategic pentru anul 2021 creșterea capacității de combatere a pandemiei cu virusul SARS COV 2 prin creşterea numărului de teste tip RT-PCR realizate la nivelul județului Teleonnan. Totodată, a făcut cunoscut că în luna decembrie 2020 a achiziționat o linie completă, automată de diagnosticare a virusului SARS-CoV-2, instalată parțial în locația pusă la dispoziție de Direcția Sanitară Veterinară şi Siguranța Alimentelor Teleorman, spațiu devenit insuficient în condițiile achiziționării noii linii. Clădirea „Garaje birouri” este puțin utilizată de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Teleorman având în vedere restrângerea numărului de personal, iar deteriorarea izolației acoperişului a dus la degradări semnificative în interior, fiind astfel necesar să se efectueze lucrări de reabilitare a acesteia. În unna evaluării clădirii respective de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Teleorman, aceasta ar corespunde cerințelor pentru amplasarea unui laborator RT-PCR prin compartimentare în zona destinată garajelor. Având în vedere solicitarea Direcției de Sanătate Publică a Județului Teleorman, se impune efectuarea lucrărilor de reabilitare a clădirii „Garaje şi birouri”, situată în municipiul Alexandria, str. M. Filipescu, nr. 32, proprietate privată a județului Teleorman. (…) Având în vedere cele menţionate, consider oportun aprobarea efectuării lucrărilor de reabilitare a clădirii „Garaje şi birouri”, proprietate privată a judeţului Teleorman, precum şi amenajarea și compartimentarea garajelor existente pentru realizarea unui laborator RT-PCR. Faţă de considerentele expuse, am întocmit proiectul de hotărâre pe care îl propun spre aprobare Consiliului Judeţean Teleorman, în forrna prezentată”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre adoptat de aleșii județeni în ședința ordinară a lunii martie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.