Eveniment

În județul Teleorman, pericolul de inundaţii a trecut

În județul Teleorman apele s-au retras, însă mai multe localități au fost afectate de inundații, în special cele riverane următoarelor cursuri de apă: Câinelui, Călmățui, Teleormanul, Tecuci, Burdea, Zâmbreasca, Glavacioc, Sericu și Vedea.

Pentru stabilirea pagubelor fizice și valorice determinate de inundații, precum și a măsurilor necesare pentru refacerea obiectivelor afectate, prin ordin al prefectului, în perioada imediat următoare vor fi întocmite comisii mixte de specialiști din cadrul Instituției Prefectului, Consiliului Județean Teleorman, Direcției Agricole. Direcției Silvice, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Inspectoratului Județean în Construcții și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman.

În funcție de constatările în teren, privind pagubele produse de inundații, se vor face propuneri pentru sprijinirea populației în scopul refacerii sau reparării gospodăriilor proprietate personală, avariate sau distruse.

SGA va materializa în teren nivelurile maxime înregistrate, pentru reconstituirea undelor de viitură și reactualizarea valorilor caracteristice de apărare, va verifica comportarea lucrărilor hidrotehnice și stabili măsurile ce se impun pentru realizarea unor noi lucrări de apărare în zonele afectate.

La finalizarea constatărilor în teren, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman se va întocmi un raport sinteză referitor la pagubele fizice și valorice determinate de inundații.                             

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.