În două licee din județ, niciun elev nu a promovat sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat; în alte patru licee au reușit să ia note de trecere unul sau doi elevi

1.014 candidați s-au înscris, la nivelul județului Teleorman, în cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an, și, potrivit rezultatelor afișate la centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro, la nivelul județului Teleorman, numai 184 de candidați au reușit să ia nota de trecere. Totodată, conform aceleiași surse, 215 candidați nu s-au prezentat la examen, în timp ce alți doi au fost eliminați, după ce au fost prinși că încercau să copieze.

Rata de promovabilitate înregistrată la nivelul județului Teleorman, înaintea contestațiilor, este de 23%, sub cea înregistrată la nivel național, în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat, de 26,9%.

În ceea ce privește situația pe unități de învățământ liceal, la Colegiul Național “Al. D. Ghica” Alexandria, s-au înscris la examen 63 de candidați, dintre care numai 10 au reușit să ia notă de trecere, iar cea mai mare medie a fost 7,71.

La Colegiul Național “Alexandru Ioan Cuza” Alexandria s-au înscris 53 de candidați, au reușit să obțină note de trecere 14, iar cea mai mare medie a fost 7,76, în timp ce la Colegiul Național Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria, din cei 35 de candidați înscriși, 15 au reușit să ia notă de trecere, iar cea mai mare medie este 7,48.

De la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Alexandria s-au înscris 31 de candidați, au reușit să promoveze examenul numai patru, cea mai mare medie fiind 7,06, în timp ce la Liceul Tehnologic Nr. 1 Alexandria au fost 44 de candidați înscriși, dintre aceștia reușind să ia note de trecere patru, iar cea mai mare medie a fost 6,5.

De la Liceul Teoretic “Constantin Noica” Alexandria s-au înscris la examen 116 absolvenți de clasa aXII-a, au reușit să promoveze 20, iar cea mai mare medie a fost 7,98.

La Roșiorii de Vede, la Colegiul Național ”Anastasescu” s-au înscris la examen 81 de candidați, au promovat 23, iar cea mai mare medie a fost 7,93, în timp ce la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” s-au înscris 61 de candidați, au reușit să ia medie de trecere 11, iar cea mai mare medie a fost 6,68.

Pe de altă parte, la Liceul Tehnologic “Emil Racoviță” s-au înscris la examen opt candidați, dintre care numai unul a reușit să obțină medie de trecere (6,13), în timp ce la Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” s-au înscris la examen 161 de candidați, au reușit să promoveze 32, iar cea mai mare medie a fost 8,03.

La Turnu Măgurele, de la Colegiul Naţional “Unirea” s-au înscris la examen 38 de candidați, au promovat 10, iar cea mai mare medie a fost 6,83, în timp ce la Colegiul Tehnic “G-ral D. Praporgescu” s-au înscris 19 absolvenți de clasa a XII-a și numai unul a reușit să obbțină medie de trecere. Nici la Liceul Tehnologic “Sf. Haralambie” situația nu este mult diferită, la examen s-au înscris 27 de candidați, dintre care numai doi au reușit să obțină medie de trecere.

La Liceul Teoretic ”Marin Preda” Turnu Măgurel s-au înscris 32 de candidați, au reușit să promoveze opt, iar cea mai mare medie a fost 6,86.

În ceea ce privește Liceul Tehnologic “Andrei Șaguna” Botoroaga, s-au înscris la examen trei candidați, dintre care niciunul nu a reușit să obțină medie de trecere, aceeași situație fiind înregistrată și la Liceul Tehnologic Drăgănești-Vlașca, unde s-au înscris la examen 24 de candidați.

La Liceul Teoretic Olteni au reușit să obțină medie de trecere doi candidați din cei 31 înscriși, în timp ce la Liceul Teoretic Piatra trei candidați din cei 18 înscriși au promovat examenul.

În ceea ce privește Liceul Teoretic Videle, s-au înscris la examen 118 candidați, au reușit să promoveze 16, iar cea mai mare medie este 8,36, în timp ce la Liceul Teoretic Zimnicea dintre cei 51 de candidați înscriși au reușit să obțină note de trecere șapte, cea mai mare medie fiind 7,26.

Rezultatele finale ale sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat 2018 vor fi afișate joi, 6 septembrie. (Violeta Mocanu)

4 Comments

  1. Asta înseamnă pregătirea unui elev , elevii sunt pregătiți de incompetenți care ajung profesorii peste noapte

  2. Miu Dan says:

    Material pentru guvern

  3. Rada Mari says:

    la sapa cu ei daca cartea nu le place!

Leave a Comment

*

code