Politic

În disputa pentru funcția de prefect, se clatină scaunul vicepreședintelui ALDE din Consiliul Județean

Desemnarea unei persoane pentru funcția de prefect al județului tulbură apele în politica teleormăneană. Neînțelegerile dintre PNL, partid aflat la guvernare, și ALDE, partid ce a susținut instalarea guvernului Orban la Palatul Victoria, pentru numirea prefectului de Teleorman nu par să se rezolve. Potrivit unor surse, ALDE revendică funcția de prefect al județului, în care ar urma să fie numit Liviu Dumitrașcu, iar liberalii, în special primarii PNL, nu sunt nici pe departe de acord să cedeze Prefectura atât de ușor, mai ales după ani buni de stat în opoziție și ani în care ALDE a fost la putere alături de PSD.

Astfel, susțin aceleași surse, în cazul în care nu se va ajunge la o înțelegere la nivel local, între liderii celor două formațiuni politice, disputa pentru funcția de prefect ar putea fi tranșată la centru, de liderii PNL. Până atunci, Florinel Dumitrescu, prefect instalat de PSD după alegerile parlamentare din 2016, își vede liniștit de treabă la Prefectură.

Citește și http://ziarulteleormanul.ro/cristi-barbu-prezent-la-receptia-organizata-la-cotroceni-de-ziua-nationala/

Între timp, în pericol pentru ALDE poate să fie funcția de vicepreședinte din Consiliul Județean, de unde Virgiliu Cocoșilă ar putea fi înlăturat cu ușurință. Desigur, pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie de o inițiativă a PSD și de votul a două treimi dintre consilierii județeni, demers posibil în cazul unei înțelegeri între PSD și PNL. Iar liberalii nu par să aibă o problemă în a susține un demers de înlăturare a vicepreședintelui ALDE din Consiliul Județean, unde, chiar și fără cei doi consilieri ALDE, PSD are o majoritate confortabilă (19 mandate din cele 33).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.