Politic

În Consiliul Local Alexandria, PP-DD-iştii au intrat în opoziţie

Carmen Dumitrescu

Şedinţa Consiliului local Alexandria din data de 30 octombrie a fost una dintre cele mai lungi, dar şi mai interesante întruniri a forului decizional. Două au fost cauzele care au stat la baza caracterului special al acestei şedinţe de Consiliu local: intervenţiile consilierului Florin Titirişcă şi alierea consilierilor PP-DD cu democrat-liberalii în timpul procedurii de vot.

În ceea ce-l priveşte pe Florin Titirişcă, acesta şi-a făcut un obicei din a interveni asupra fiecărui proiect de pe ordinea de zi, iar atunci când nu are efectiv ceva de criticat, pune întrebări, timpul petrecut în şedinţele pe comisii fiind, se pare, inutil pentru lămurirea consilierului democrat-liberal. Mai mult, acesta a avut grijă să îi scoată din starea de moleşeală pe administratorul municipiului Ştefan Tăbăcitu şi pe consiliera Gina Curea, astfel că, per ansamblu, întreaga întrunire a avut faimosul aspect de circ, de care populaţia oraşului are nevoie pentru a se detaşa de faptul că abia îşi duc vieţile de pe o zi pe alta.

Cât despre consilierii PP-DD, Lucian Iotu, Stelică Tălpigă şi Ion Abălaru, aceştia au surprins audienţa prin faptul că la majoritatea proiectelor de hotărâre supuse votului, s-au abţinut sau au votat împotrivă, la indigo cu pedeliştii. Ceea ce a fost nefiresc, în contextul în care până acum, PP-DD-iştii obişnuiau să fie solidari cu cei din USL. Mai mult, toţi cei trei consilieri ai PP-DD dădeau impresia că ar fi destul de iritaţi şi de afectaţi, însă cum nimeni nu a ridicat problema, nici ei nu s-au agitat să dea explicaţii.

Totuşi, atitudinea consilierilor PP-DD a dat multora de gândit, aşa că l-am contactat pe secretarul general al PP-DD, Liviu Neagu, pentru a afla dacă în spatele acestui gest se află altceva decât un simplu dezacord pe proiectele de hotărâre. Liviu Neagu a precizat că, prin gestul lor, consilierii locali ai PP-DD nu au dorit decât să atragă atenţia asupra unor proiecte care doar par bune pentru comunitate, dar care, în realitate, nu sunt: “PP-DD este un partid de opoziţie şi noi ne-am luat acest rol foarte în serios. Aşa că atunci când remarcăm existenţa unor proiecte care doar par a fi favorabile comunităţii, dar nu sunt, trebuie să acţionăm în consecinţă. Şi asta s-a întâmplat în ultima şedinţă a Consiliului local Alexandria. Nu este vorba de mai mult de atât. Aţi remarcat probabil că la proiectele bune pentru comunitate, consilierii noştri au votat alături de toată lumea…”.

Un răspuns politicianist, specific opoziţiei. Dar, tot în opoziţie erau şi ieri, şi acum o lună, şi acum şapte luni cei trei consilieri PP-DD. Doar că, aşa cum am spus mai sus, aveau o altă atitudine. Ceea ce ne face să credem că altul este motivul supărării lor. Probabil vreo nemulţumire… tot politică.

Dar, ne vom abţine de la speculaţii, având certitudinea că, într-o zi, poate două, ne vom lămuri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.