Politic

În Consiliul local Alexandria, consilierii PNL votează cum dictează pedelistul Titirişcă

Monica DUMITRESCU

De când cu Alianţa Creştin Liberală, opozantul de serviciu din Consiliul local Alexandria, consilierul PDL Florin Titirişcă, şi-a lărgit sfera de influenţă. Mai nou, nu doar consilierii PDL ridică mâna după cum dă tonul acesta, ci şi consilierii PNL, aleşi pe listele defunctei USL, urmează acelaşi lider. Poziţia lui Titirişcă este susţinută de consilierii locali ai PNL prin votul lor, chiar dacă aceasta este de cele mai multe ori împotriva unor proiecte pe care, până nu demult, le susţineau şi le promovau.

Cel mai recent exemplu este cel din ultima şedinţă a Consiliului local Alexandria desfăşurată săptămâna trecută, când, atât Iuliana Stancu, cât şi fostul viceprimar al municipiului Eduard Oprea (cel de-al treilea consilier local PNL, şi el fost viceprimar al municipiului, Dan Popescu nefiind prezent) i-au urmat pe consilierii locali PDL Florin Titirişcă şi Laurenţiu Florea, din tabăra acestora fiind absent Alexandru Neacşu, şi s-au abţinut de la votul unui proiect de Hotărâre ce prevedea preluarea în administrarea Consiliului local a Digului de apărare împotriva inundaţiilor a municipiului reşedinţă de judeţ.

Având nevoie de votul a cel puţin două treimi din numărul consilierilor locali, în aceste condiţii, proiectul a fost respins.

Prin acţiunea lor, consilierii PNL au fost părtaşi alături de cei de la PDL la amânarea demersurilor pentru obţinerea fondurilor necesare consolidării digului, un obiectiv ce urma a fi realizat cu fonduri europene, de importanţă majoră pentru Alexandria, pentru sutele de oameni care locuiesc în zonele inundabile şi care stau cu sufletul la gură ori de câte ori cotele Râului Vedea cresc, dar şi pentru ceilalţi alexăndreni care, odată cu consolidarea şi reabilitarea digului, s-ar fi bucurat de o zonă de agrement modernă, realizată prin acelaşi proiect.

Şi asta doar de dragul opoziţiei şi al satisfacerii orgoliilor politice şi personale ale unui personaj care, de altfel, aspiră la funcţia de edil al municipiului, consilierul PDL Florin Titirişcă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.