Economie

În 2014, în Teleorman, s-au vizat 1.658 de carnete de rentier – 76 de rentieri îşi primesc banii în contul bancar

După cum am relatat în ediţia anterioară, începând cu 2 iulie 2014, APIA efectuează plata unei prime tranşe din renta viageră aferentă anului 2013, pentru beneficiarii care şi-au vizat carnetele de rentier în perioada 01 – 31 martie 2014 şi au avut deschise conturi bancare. Suma totală plătită este de 11.116.597,21 lei, având ca sursă de finanţare bugetul naţional, pentru un număr de 9.653 beneficiari.
La nivelul judeţului Teleorman, potrivit directorului executiv al APIA Teleorman, Eugen Mihai Coman, la finalul perioadei de vizare a carnetelor de rentă viageră pentru anul 2013, în intervalul menţionat, s-au vizat 1.658 de carnete de rentier, în sumă totală de 1.499.280,33 lei. De asemenea, directorul APIA, a mai precizat că dintre aceştia, 76 de rentieri care au conturi bancare vor beneficia de plăţile pe care APIA le face în această perioadă, restul rentierilor urmând să fie plătiţi prin poştă, conform programului stabilit.
În ceea ce privşe modul în care se face plata rentei viagere, Eugen Coman ne-a precizat că “plata rentei viagere agricole se face în lei, prin raportarea la cursul mediu de schimb valutar calculat de BNR din anul pentru care aceasta se datoreazã. Plata se efectueazã prin mandat poştal, virament bancar sau orice modalitate prevăzută de lege. Renta viagerã se plãteşte într-o singură rată anuală, până la data de 30 noiembrie a anului următor celui pentru care aceasta este datorată. Renta viageră agricolă încetează la data decesului rentierului. În cazul decesului rentierului, renta datorată acestuia în anul respectiv poate fi încasată de moştenitorii săi pe baza actelor doveditoare privind calitatea de moştenitor”. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.