Eveniment

“Îmi voi centra întreaga activitate pe rezultate şi pe relaţiile interumane” – Monica Coman, inspector şcolar general adjunct

IMG_5214 IMG_5218Monica DUMITRESCU

Începând de marţi, 2 iunie, inspectorul şcolar general, prof. Valeria Gherghe, are un nou adjunct. Prof. Monica Coman, în urma promovării concursului organizat de Ministerul Educaţiei, a fost instalată oficial în funcţie, în cadrul unei ceremonii oficiată de prefectul Judeţului Teleorman, Carmen Daniela Dan. După ce a dat citire celor două ordine de ministru, unul privind eliberarea din funcţia de inspector şcolar general a prof. Anca Vasile, celălalt privind numirea în această funcţie a prof. Monica Coman, prefectul Carmen Daniela Dan, a felicitat ambele profesoare, mulţumindu-i primeia pentru modul în care şi-a îndeplinit atribuţiile în funcţia pe care a ocupat-o până acum şi urându-i succes celei care a preluat acestă funcţie.

De la această festivitate a lipsit motivat inspectorul şcolar general, prof. Valeria Gherghe, care se afla la Bistriţa deoarece face parte din comisia de concurs pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar din cadrul ISJ Bistriţa Năsăud. Mesajul Valeriei Gherghe, atât pentru Anca Vasile care urmează să se întoarcă la catedră, cât şi pentru Monica Coman, cu care va face echipă de acum încolo, a fost transmis de inspectorul şcolar Luminiţa Pinţur, prin intermediul acesteia apreciind activitatea de până acum a prof. Anca Vasile cu care consideră că a făcut o echipă bună şi urându-i bun venit în echipa ISJ prof. Monica Coman, cu care speră să colaboreze la fel de bine.

La preluarea funcţiei de inspector şcolar general adjunct, prof. Monica Coman a mărturisit că şi-a dorit să facă parte din echipa ISJ Teleorman şi că va face tot ce îi va sta în putinţă pentru îndeplinirea atribuţiilor specifice acestei funcţii.

“Este un moment deosebit de important pentru mine. Participarea la acest concurs a fost o provocare, multă ambiţie personală şi dorinţă. Mi-am dorit să fac parte din echipa ISJ. Întreaga mea activitate va fi centrată pe rezultate şi pe relaţiile interumane. În acest sens, voi pune accent pe dimensiunea umană a funcţiei manageriale. Voi fi un partener de dialog pentru toţi factorii implicaţi în educaţie, parteneri educaţionali ai ISJ şi mass-media.

Voi face tot ceea ce depinde de mine să-mi îndeplinesc atribuţiile specifice funcţiei.

Până acum, Monica Coman a activat ca profesor de fizică la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria. Aceasta a mai ocupat, prin concurs, funcţia de inspector şcolar pentru management şi dezvoltare instituţională în cadrul ISJ Teleorman din 2004 până în 2007. Din august 2007 până în mai 2009, a ocupat funcţia de director al Casei Corpului Didactic Teleorman, de data aceasta fiind numită pe funcţie prin ordin de ministru. Prin promovarea concursului din 13 mai 2015, Monica Coman şi-a asigurat un mandat de 4 ani în echipa de conducere a ISJ Teleorman.

Prof. Anca Vasile care a fost numită cu delegaţie în funcţia de inspector şcolar general adjunct al ISJ Teleorman în septembrie 2014 nu a participat la concursul organizat de Ministerul Educaţiei şi se va întoarce la Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” din municipiul Alexandria unde activează ca profesor de limba şi literatura română.

One Comment

  1. Care e Monica Coman ?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.