“Îmi face mare plăcere să mă întâlnesc personal cu oamenii, mă încarcă şi mă motivează enorm” – Violeta Răduţ, deputat PSD

– Doamna  deputat, cât de greu v-a fost să intraţi în hăţişurile activităţii de parlamentar?

 

– Niciun început nu este uşor. Dar mi-am dorit să mă implic activ în politică, să fac o diferenţă pentru viitorul copiilor noştri. Ştiam că îmi asum o misiune dificilă, care presupune şi contestatari, acuzaţii nedrepte şi comentarii dureroase, uneori. Însă stau bine cu voinţa şi determinarea, motiv pentru care m-am adaptat rapid. Aş putea spune că a fost o provocare interesantă, plină de inedit şi neprevăzut, căreia consider că îi fac faţă cu brio în fiecare zi.

 

– Acum vă simţiţi confortabil?

 

– Da, mă simt confortabil. Am şi norocul de a fi parte dintr-o echipă frumoasă, formată din oameni deştepţi, dedicaţi şi care sunt hotărâţi să facă treabă, iar acest lucru contează enorm. Faptul că suntem uniţi, că avem aceleaşi viziuni, eu şi colegii mei, că avem un lider puternic şi, cel mai important, susţinere masivă din partea alegătorilor, înseamnă foarte mult pentru mine. Dacă ne referim strict la partea administrativă a muncii mele, să ştiţi că nu mă sperie deloc zile de lucru de 14 ore, chiar mă stimulează.

 

– Care este relaţia dumneavoastră cu oamenii din Teleorman?

 

– Încerc, cât pot de mult, să merg în teren, să vorbesc cu oamenii, să aflu direct de la sursă nevoile şi dorinţele oamenilor. Sigur că nu am la dispoziţie atât de mult timp precum mi-aş dori, aşa că uneori dialogul se poartă cu autorităţile locale, dar sunt permanent preocupată de a menţine un contact cât mai apropiat cu teleormănenii. Înţeleg perfect misiunea mea şi mandatul pe care mi l-au încredinţat cetăţenii. Este coordonata principală a activităţii mele, aceea de a rămâne în contact permanent şi nemijlocit cu aceştia. Prin intermediul paginii mele de Facebook, unde primesc mesaje sau solicitări cărora încerc să le răspund integral, sau să le redirecţionez către autorităţile competente, sau la Biroul Parlamentar, sau în cadrul vizitelor săptămânale pe care le întreprind în teritoriu, urmăresc exact acest lucru: să înţeleg nevoile şi problemele comunităţii mele şi să încerc să le soluţionez.

 

– În privinţa sistemului de comunicare cu locuitorii judeţului, vă limitaţi doar la anumite categorii de oameni? Cât de implicat este, în acest sistem, Biroul Parlamentar?

 

– Nu mă limitez la anumite categorii şi nu prioritizez niciodată oamenii sau problemele lor pe criterii de categorii, de niciun fel. Absolut toţi teleormănenii sunt la fel de importanţi pentru mine şi consider că am obligaţia de a menţine deschise toate canalele de comunicare cu aceştia. Aşa cum vă spuneam, începând cu mediul online, care este cea mai facilă modalitate de comunicare, continuând cu interacţiunea directă, şi până la Biroul Parlamentar care are roluri foarte clare în acest sens, toate reprezintă mijloace de comunicare cu cetăţenii. Vreau să recunosc ceva: îmi face mare placere să mă întâlnesc personal cu oamenii, mă încarcă şi mă motivează enorm. Sunt o persoană empatică şi primesc cu drag cuvinte frumoase şi de susţinere, aşa cum accept şi critici sau nemulţumiri. Pentru mine, conexiunea cu teleormănenii mei este una dintre părţile frumoase, pozitive ale activităţii mele.

 

– Ce credeţi că ar trebui îmbunătăţit sau modificat în sistemul de lucru al deputaţilor pentru o activitate mai eficientă?

 

– Cred că fiecare deputat îşi organizează sistemul de lucru în funcţie de priorităţile sale. Într-adevăr, sunt perioade aglomerate la Parlament, dar şi perioade în care ne rămâne timp să mergem pe teren, să vorbim cu oamenii şi să luăm pulsul. Cred că acest sistem de lucru este un aspect subiectiv, pe care fiecare şi-l adaptează specificului zonei, oamenilor, profilului personal, gradului de solicitare şi aşa mai departe.

 

 – În condiţiile unui program, cel puţin în ultima vreme, destul de presant, cum  mai  “colaboraţi” cu familia?

 

– Sunt foarte fericită să am o familie care mă susţine necondiţionat, inclusiv în perioadele mai aglomerate. Într-adevăr, nu petrec cu ei atât de mult timp precum mi-aş dori, dar aceste sacrificii vin la pachet cu misiunea asumată atunci când am decis să candidez, hotărâre pe care am luat-o consultându-mă, în primul rând, cu familia mea. Este, într-adevăr, extrem de importantă susţinerea familiei. Îţi dă echilibru şi tonus bun şi îţi permite să te concentrezi sută la sută pe activitatea ta. Şi în sufletul meu, reuşesc să compensez cumva momentele de absenţă din mijlocul familiei, când îmi privesc copilul şi ştiu că încerc să construiesc, alături de colegii mei, un viitor mai bun pentru ei, pentru copiii noştri, o ţară frumoasă, puternică şi europeană.

Leave a Comment

*

code