Eveniment

Îmbolnăviri de vreme rea şi misiuni de patrulare

ambulantaRăcirea bruscă a vremii a băgat zeci de copii în spital, la finele săptămânii trecute 32 de copii duşi de ambulanţă au ajuns la secţiiile de pediatrie cu febră şi cu simptome specifice afecţiunilor sezonului rece, mare parte dintre aceştia fiind internaţi. Cei mai mulţi au fost diagnosticaţi cu laringite şi viroze respiratorii, însă au fost înregistrate şi cazuri de pneumonie ori crize de astm bronşic, declanşat pe fondul variaţiilor de temperatură. Îmbolnăvirile au fost cauzate, în mare parte, şi din cauza colectivităţii, întrucât copiii bolnavi au mers în continuare la şcoală ori grădiniţă, îmbolnăvindu-şi astfel colegii. Medicii îi sfătuiesc pe părinţi ca, la primul simptom al unei afecţiuni respiratorii, să-i ţină acasă pe copii, pentru câteva zile, sub tratament.

Tot pe fondul răcirii bruşte a vremii au avut de suferit şi bolnavii cronici, peste 30 de persoane cunocute cu afecţiuni cardiace au suferit accidente vasculare cerebrale, circa 20 de persoane au resimţit dureri toracice şi aproape 50 de persoane au acuzat dureri abdominale sau de spate. Tot din cauza problemelor de ordin cardiac, aproape 20 de persoane s-au confruntat cu încetare subită momentană a funcţiei inimii, cu întreruperea respiraţiei şi pierderea sensibilităţii şi a mişcărilor voluntare, sincope. De altfel, salvarea a fost chemată şi pentru dureri de cap, dificultăţi de respiraţie căderi şi alte accidente.

Având în vedere vremea extrem de rea şi care s-a manifestat inprevizibil în week-end, mai ales pentru populaţie care a fost luată prin surprindere, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Teleorman a desfăşurat 62 de misiuni de patrulare în vederea depistării la timp a persoanelor surprinse afară de vremea rea şi care ar fi putut avea efecte negative asupra stării de sănătate a acestora, ca de altfel şi în căutarea persoanelor fără adăpost care ar fi putut suferi din cauza frigului şi zăpezii. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.