Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

“Iluminat Arhitectural”, în municipiul Alexandria

Cele mai importante clădiri din municipiul reşedinţă de judeţ vor putea fi puse în valoare prin iluminat arhitectural, după ce Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economică pentru obiectivul de investiţii “Iluminat Arhitectural” în Municipiul Alexandria a fost adoptat cu unanimitate de voturi în ultima şedinţă a Consiliului Local.

Obiectivele propuse pentru iluminat architectural sunt, potrivit proiectului,  clădirea Primăriei municipiului Alexandria, Instituţia Prefectului Teleorman, clădirea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Teleorman, Monumentul Eroilor căzuţi în Primul Război Mondial, Monumentul Eroilor căzuţi în cel de-Al Doilea Război Mondial, Monumentul Eroilor Revoluţiei din dec. 1989, Statuia Liviu Vasilică, Parc Bank Post şi Parc Cinematograf.

Conform proiectul de hotărâre, pe clădirea Primăriei municipiului Alexandria, se vor monta 18 corpuri LED de 24W, lumina caldă, liniare aparente, pentru iluminarea pe vertical a fiecărui spaţiu cu ferestre, 2 proiectoare LED de 20W, lumina rece, pentru iluminarea intrării principale.

Totodată, pe clădirea instituţiei Prefectului Teleorman se vor monta 20 corpuri LED 24W, lumină caldă, liniare aparente, pentru iluminarea pe verticală a fiecărui spaţiu dintre ferestre şi 4 proiectoare LED lumină rece pentru iluminarea intrării principale.

De asemenea, pe clădirea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Teleorman se vor monta 18 corpuri LED 24W, lumină caldă, liniare aparente, pentru iluminarea pe verticală a fiecărui spaţiu dintre coloanele laterale şi alte 18 corpuri LED de 12W lumină rece, liniare aparente, pentru iluminarea ferestrelor de la ultimul nivel. Alte 6 proiectoare LED de 50W, lumină rece, vor fi montate pentru iluminarea faţadei de la intrarea principală.

La Monumentul Eroilor căzuţi în primul război mondial se vor monta, în spaţiul verde, 2 proiectoare LED de 20W, lumină caldă, în timp ce pe Monumentul Eroilor căzuţi în cel de-al doilea război mondial se vor monta, tot în spaţiul verde, alte 2 proiectoare LED de 20W, lumină caldă.

Şi la Monumentul Eroilor Revoluţiei din dec. 1989 se vor monta, în spaţiul verde, 2 proiectoare LED de 20W, lumină caldă, în timp ce alte 2 proiectoare LED de 20W, lumină caldă, vor fi montate în spaţiul verde la Statuia Liviu Vasilică.

În Parc Bank Post se vor monta, la joasă înălţime în spaţiul verde, 20 proiectoare LED de 10W, lumină caldă, în timp ce în Parc Cinematograf se vor monta 30 proiectoare LED de 10W, lumină caldă.

“Oportunitatea documentaţiei tehnico-economică pentru obiectivul de investiţii “Iluminat arhitectural” în Municipiul Alexandria, a apărut ca urmare a nevoilor şi tendinţelor actuale de punere în valoare şi completare arhitecturală a faţadelor clădirilor impunătoare precum şi a zonelor de interes public şi social. Necesitatea acestui obiectiv de investiţii este pentru creşterea gradului de confort oferit cetăţenilor municipiului, cât şi pentru promovarea localităţii, prin creşterea numărului de vizitatori ce vor putea admira zonele de promenadă şi de petrecere a timpului liber”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre. (Violeta Mocanu)

1 Comment

  1. nae says:

    Ce ridicol!Lumina la primarie si pomana la pensionari.Alexandria si tragi apa….. ce oras de prosti..

Leave a Comment

*

code