Politic

Ilie Calotă a pierdut lupta cu ANI, la Balaci se impune organizarea anticipatelor

Primarul comunei Balaci, Ilie Calotă, acuzat de Agenţia Naţională de Integritate că s-a aflat în stare de incompatibilitate a fost demis din funcţie prin decizie a Prefecturii Teleorman. Guvernul va declanşa organizarea alegerilor locale anticipate, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis decizia irevocabilă în ceea ce priveşte starea de incompatibilitate a edilului din Balaci.

„Primarul localităţii Balaci a fost declarat incompatibil, iar sentinţa este definitivă. În acest caz, Guvernul va organiza alegeri anticipate. Mai sunt cazuri de incompatibilitate în judeţ, însă nu există, până în acest moment, alte sentinţe definitive care să conducă la necesitatea organizării unor alegeri parţiale”, a declarat prefectul Judeţului Teleorman, Carmen Daniela Dan.

Ilie Calotă a fost acuzat că s-a aflat în stare de incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate, încă din anul 2012.

CALOTĂ ILIE s-a aflat, în perioada 18.06.2008 – 20.01.2010, în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de Primar al Comunei Balaci (Judeţul Teleorman), cât şi calitatea comerciant persoană fizică în cadrul “Întreprinderii Familiale MANTU GEORGE CAMI”, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. 1, lit. g) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

La data de 18.06.2008, a fost validat mandatul lui CALOTĂ ILIE, de Primar al Comunei Balaci (Judeţul Teleorman).

De asemenea, în perioada 10.09.2002 – 20.01.2010, CALOTĂ ILIE a deţinut calitatea comerciant persoană fizică în cadrul “Întreprinderii Familiale MANTU GEORGE CAMI”, se precizează în comunicatul ANI emis în 2012. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. cu ce ma incalzeste ca l ati demis dar s a angajat la primaria dobrotesti

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.