Eveniment

A fost deschisă cea de-a XXIV ediţie a Târgului Agralimex

Monica DUMITRESCU

În prezenţa a numeroase oficialităţi, ediţia a XXIV-a a Târgului pentru agricultură, Agralimex organizat Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman în parteneriat cu primăria Alexandria a fost deschisă ieri, 28 august, în Pădurea Vedea. Peste 40 de firme din toată ţara au expus echipamente şi utilaje agricole performante, de ultimă generaţie. Nu lipsesc nici de data aceasta firmele specializate în consultanţă şi asigurări, bănci comerciale cu oferte specifice pentru fermieri şi întreprinzători din industria alimentară care şi-au expus produsele în standurile special amenajate. Sunt prezenţi, de asemenea, şi fermierii teleormăneni care au expus cele mai frumoase exemplare din rasa oaia cu cap negru, omologată Teleorman. O mică expoziţie de păsări şi ponney reprezintă atracţia târgului în special pentru cei mai mici dintre vizitatori.

Printre participanţii la deschiderea evenimentului al cărui amfitrion a fost preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman, Marin Niculce,  s-au numărat prefectul judeţului, Dan Carmen Daniela, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, preşedintele Camerei Naţionale de Comerţ şi Industrie, preşedinţii Camerelor de comerţ din judeţele Călăraşi, Dâmboviţa şi Ilfov, reprezentanţi ai ambasadelor din ţările vecine, oameni de afaceri. Cu toţii au ţinut să-i felicite pe organizatori pentru perseverenţă şi eficienţă în dezvoltarea acestui eveniment, care şi-a căpătat pe bună dreptate statutul de cel mai important târg agricol din partea de sud a ţării.

Chiar dacă s-a obişnuit cu succesul Târgului Agralimex de la ediţiile precedente, preşedintele CCIA Teleorman, Marin Niculcea nu a putut să nu remarce în cuvântul său interesul tot mai mare de care se bucură acest eveniment anual, atât în rândul producătorilor de utilaje şi echipamente agricole, cât şi al fermierilor din Teleorman şi judeţele învecinate.

“În zona de sud există o piaţă de desfacere bună, care a stârnit interesul producătorilor de utilaje şi echipante agricole şi de aceea vin tot mai mulţi. Fermierii vin şi ei în număr mare, manifestând un interes real pentru că aici găsesc o diversitate de utilaje şi pot alege pe cele mai potrivite pentru activităţile pe care le desfăşoară. De asemenea, sunt prezente şi instituţii bancare şi de asigurări care asigură consultanţă celor interesaţi să contracteze credite şi poliţe de asigurare pentru achiziţionarea utilajelor”, a subliniat Marin Niculcea.

Târgul Agralimex se desfăşoară în paralel cu manifestările dedicate Zilelor municipiului Alexandria şi va rămâne deschis până duminică, 31 august.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.