Politic

Ică Calotă şi calculele pentru Parlament

Cu mai bine de un an până la alegerile generale din 2016, partidele politice, în special cele mici, îşi calculează traseul politic care să le ducă în viitorul Parlament. Şi, dacă pentru cele două mari blocuri politice, respectiv PSD şi PNL, problema care se pune este numărul de mandate de senatori şi deputaţi, partidele mici se gândesc că s-ar putea să nu aibă nicio şansă în ce priveşte intrarea în Legislativ .

În baza sistemului de vot, viitorul Parlament va fi format din PNL, PSD şi alte maxim două partide, potrivit zvonurilor din Legislativ.

Unul din actualele semne de întrebare este dacă PLR+PC ar putea să intre, in extremis, pe cont propriu în Parlament, avându-l drept locomotivă pe Călin Popescu Tăriceanu. Lucrurile sunt intens discutate în această privinţă, demersurile pentru fuziunea celor două partide întâmpinând însă numeroase piedici chiar din interiorul formaţiunilor politice.

Probleme îşi pun mai toţi politicienii, cu precădere cei care vor încă un mandat de parlamentar, dar situaţia politică nu le garantează reuşita. Un exemplu cocret este deputatul de Teleorman Ică Calotă, ales trimis în Legislativ din partea defunctei USL şi plecat din PNL cu Tăriceanu pentru a pune bazele unui proiect ambiţios, PLR, care a rămas, deocamdată, la stadiul de proiect.

Fuziunea cu conservatorii lui Daniel Cosntantin este, în continuare, intens discutată, mulţi dintre liderii PC, în special aripa Piedone, nefiind de acord cu pretenţiile ridicate de Tăriceanu. Aşadar, şansele ca PLR să intre pe cont propriu în Parlament sunt foarte mici, în timp ce intrarea în Legislativ alături de PC stă în fuziunea care nu mai vine.

Deputatul PLR susţine însă că lucrurile merg ca unse în ce priveşte fuziunea cu conservatorii lui Constantin, sistemul fiind cel pe baza căruia funcţionează şi liberalii, respectiv conducerea bicefală prin copreşedinţi. Totodată, deputatul Ică Calotă spune că numele noului partid va fi dat de aripa Tăriceanu, astfel ca denumirea după fuziune va fi de Partidul Liberal Conservator.

Referitor la parlamentarele din 2016, se pare că oamenii lui Tăriceanu vor să meargă pe cont propriu în alegeri, o eventuală alianţa cu PSD-UNPR fiind binevenită după alegeri, susţine Ică Calotă.

Rămâne de văzut în ce măsură lucrurile se vor derula după cum spune „eminamente liberalul” Calotă sau dacă se vor mai ivi surprize pe parcurs. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Poporogel

    Domnu DEPUTATU!!!Sunteti cel mai boon parlamentar teleormaneanu, va multumim ca va bateti si pentru noi oamenii necajiti si amarati, ne-ati adus alimente, medicamente si bani!Alaturi de Sandu Lunganu veti pune jodetul pa piciere!!!!OLR-ul este viitor de tara!!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.