Eveniment

Ia românească, tema unei noi campanii lansate de Instituţia Prefectului

Prefectul Judeţului Teleorman, Carmen Daniela Dan, i-a obişnuit deja pe teleormăneni cu activităţi dintre cele mai diverse, de la întâlniri de lucru, până la campanii de impact pentru societate. Şi, deşi în ultima perioadă, activitatea prefectului de Teleorman n-a mai fost atât de vizibilă pe cât se obişnuise, lucrurile par să se schimbe, astfel că, Daniela Carmen Dan anunţă lansarea unei noi campanii. Şi, pentru ca iniţiativa prefectului să stârnească interesul teleormănenilor, Carmen Daniela Dan a anunţat că va lansa campania „pas cu pas”, oferind indicii care să conducă la identificarea temei.

„Astăzi şi în următoarea perioadă de timp îmbinăm intuiţia cu indiciile încercând să găsim răspunsul potrivit la o provocare pe care am ales să o lansez în acest cadru. Deoarece prefer să facem totul pas cu pas, începem gradat, până când simbolurile date vor conduce la identificarea temei acestei campanii. Pentru că la prima vedere totul pare confuz, o să deschid seria indiciilor cu o fotografie. Dacă această poză vă este de ajutor pentru a identifica obiectul care stă la baza provocării noastre, aşteptăm răspunsurile dumneavoastră pe această pagină. Dacă sunt cele corecte vom trece la următoarea etapă a provocării. În caz contrar, seria indiciilor continuă”, a precizat Carmen Daniela Dan.

Indiciile oferite au fost coconii de mătase, pânza de casă şi firul roşu, astfel că tema campaniei, Ia românească, a fost identificată.

„Curând, o să revin cu mai multe detalii despre această campanie prin care putem face dovada că, indiferent de locul în care ne aflăm şi indiferent de mijloacele prin care ne facem vizibili, suntem români!”, a mai precizat Carmen Daniela Dan.

24 iunie 2013, odată cu sărbătoarea Sânzienelor, a fost inaugurată Ziua Universală a Iei. Evenimentul s-a bucurat de un succes imens, fiind celebrat, doi ani la rând, pe 6 continente, în peste 50 de ţări şi 100 de localităţi din România şi din întreaga lume.

Iniţiativa a fost luată pe reţeaua de socializare Facebook, a comunităţii on-line „La Blouse Roumaine”, comunitate ce a declanşat una dintre cele mai importante mişcări culturale din ultimii 25 de ani, dedicate iei şi culturii identitare din România. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.