Sport

Handbal, Divizia A – Remiză de infarct între HCT Alexandria şi Universitas Iaşi

Primul joc pe teren propriu în acest an pentru Handbal Teleorman Alexandria s-a disputat duminica trecută, contra formaţiei HC Universitas Iaşi. Aflate pe locuri învecinate în clasament (8 şi 9) şi cu acelaşi punctaj, cele două echipe au arătat publicului alexăndrean prezent în tribuna Sălii Polivalente că handbalul la acest nivel se poate juca foarte spectaculos. Gazdele, cu un lot mult întinerit faţă de tur, cu antrenor nou pe bancă – Liviu Candidatu, dar şi cu dorinţa unui start de sezon cu dreptul, au întâlnit o echipă ieşeană mult schimbată în bine. La oaspeţi s-au evidenţiat fostul alexăndrean Dumitrache şi interul Ciobanu, cei doi marcând mai mult de jumătate din golurile oaspeţilor. Cu Bogdan Tudorancea în mare formă, acesta marcând de 11 ori, cu un portar care a oprit adversarii în dese rânduri, alexăndrenii au avut o evoluţie oscilantă în faţa ieşenilor. Cu o revenire foarte spectaculoasă în finalul primei reprize, şi cu 5 goluri avans la jumătatea părţii secunde, gazdele n-au reuşit să câştige meciul duminică. Deşi la ultima secundă au avut o şansă mare, prin Ghencu, cel care şi-a bătut joc de minge şi “l-a făcut mare” pe portarul oaspeţilor.

După un joc foarte spectaculos, în care ambele echipe au condus pe tabelă, finalul de infarct avea să decidă o remiză cât o victorie pentru oaspeţi, dar şi impresia că echipa alexăndreană a ratat o victorie pe care a ameritat-o.

 

“Prin prisma situaţiilor avute, a numeroaselor situaţii unu contra unu şi a jocului colectiv, cred că meritam să câştigăm, însă este bun şi un egal. Am întâlnit o echipă foarte bună, ambiţioasă, cu jucători care au experienţă şi pot face diferenţa, însă mă bucur că am reuşit să dominăm tactic partida. Totuşi, consider că am pierdut două puncte cu acest rezultat de egalitate” – Liviu Candidatu, antrenor HCT Alexandria

“Alexandria este o echipă bună, care ne-a învins în tur, dar acum noi am reuşit această remiză. Suntem la început de drum, dar vrem să creştem, sper să reuşim o clasare cât mai sus în acest sezon” – Radu Crăescu, antrenorul HC Universitas Iaşi

– Handbal Teleorman Alexandria – HC Universitas Iaşi 30-30 (18-15); pentru gazde au jucat: M. Coveianu, A. Sprintu, R. Niţu, D. Ghencu (2), I. Ruşeanu (3), A. Roauă (3), B. Tudorancea (11), T. Savu (2), V. Şerban (1), B. Mihăeş (2), A. Mihăilescu (2), Ş. Bragadireanu, M. Grosu, G. Dumitru (4), C. Zgură, Ş. Păruş.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.