Sport

Handbal, Divizia A- 19 – Tinerii handbalişti alexăndreni au făcut spectacol!

Al doilea joc consecutiv pe teren propriu pentru Handbal Teleorman Alexandria s-a disputat duminică, în Sala Polivalentă, în faţa unui public destul de numeros. Contra ultimei clasate, HCM Câmpina, antrenorul gazdelor Liviu Candidatu a început destul de hotărât meciul, însă după câteva minute, în care a văzut diferenţa de valoare dintre echipe, a preferat să dea credit jucătorilor localnici, promovaţi de la nivel de juniori. Cu toate că aceştia au avut ceva emoţii la debutul în Divizia A, au reuşit foarte repede să depăşească momentele mai puţin inspirate, astfel că scorul a luat proporţii pe tabelă. Ştefan Bragadireanu a fost de neoprit în banda stângă, iar lângă el Tiberiu Păruş a reuşit să-i ridiculizeze pe cei doi portari adverşi; de asemenea, pivotul Florentin Sora a dat dovadă de multă maturitate, în timp ce portarul Sprintu a avut câteva intervenţii care au dat încredere echipei. În condiţiile în care peste 40 de minute gazdele au jucat doar cu localnici – Niţu a fost în zi foarte bună, Ghencu de asemenea, Zgură a aruncat foarte puternic, iar jucătorii mai experimentaţi au urmărit de pe bancă evoluţia tinerilor alexăndreni, trebuie salutată această victorie spectaculoasă, la 24 de goluri diferenţă. Chiar dacă oaspeţii au avut în lot câţiva jucători trecuţi de prima tinereţe, alexăndrenii nu s-au lăsat timoraţi şi, se poate spune că s-au pus bazele unei echipe competitive, de viitor, la Alexandria!

În privinţa jocului de duminică, Handbal Teleorman Alexandria a reuşit să se impună cu 46-22 pe tabelă, acumulând 22 de puncte în acest moment, astfel că urcă pe locul 7 în clasament.

“Mă bucur că aceşti tineri au jucat mai mult astăzi şi au arătat că au calităţi, sper să mai fie ocazii în care să-i putem folosi mai mult, pentru a prinde încredere în propriile forţe. Cât priveşte jocul acesta, consider că a fost unul reuşit, am câştigat destul de categoric, în faţa unui adversar modest. Am urcat pe locul 7 şi pserăm să rămânem acolo până la finalul campionatului” – Liviu Candidatu, antrenor Handbal Teleorman Alexandria.

– Handbal Teleorman Alexandria – HCM Câmpina 46-22 (24-10); pentru HCT Alexandria au jucat: M. Coveianu, A. Sprintu – portari, R. Niţu (8 g), D. Ghencu (4), I. Ruşanu, V. Şerban (4), A. Roauă, B. Mihăeş (2), A. Mihăilescu (2), Ş. Bragadireanu (6), T. Savu, G. Dumitru (2), B. Tudorancea (2), C. Zgură (5), T. Păruş (8), F. Sora (3).

Alte rezultate din etapa a 19-a a sezonului Diviziei A de handbal masculin au fost:

– CSM Focşani – HC Vaslui 21-33 (13-15);

– Politehnica Iaşi – HC Buzău 38-28 (19-15);

– Universitatea Galaţi – CSM Călăraşi 29-35 (16-20);

– Universitatea Târgovişte – CSM Ploieşti 19-39 (8-20);

– LPS Piatra Neamţ – Ştiinţa Mun. II Bacău 26-47 (18-26);

– HC Universitas Iaşi – a stat.

B. Pană

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.