Guvernul a aprobat acordarea de stimulente financiare pentru elevii care au obţinut media generală 10 la examenele naţionale din acest an

Monica DUMITRESCU

Proiectul de hotărâre privind acordarea unor stimulente financiare pentru elevii care au obţinut media generală 10 la examenele naţionale din acest an a fost aprobat în şedinţa Guvernului desfăşurată miercuri, 9 august.

Potrivit documentului adoptat, Guvernul acordă şi anul acesta candidaţilor care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat câte 3.000 de lei, iar absolvenţilor de clasa a VIII-a care, de asemenea, au luat nota maximă la Evaluarea Naţională câte 1.000 de lei. Sumele au rămas aceleaşi ca şi anul trecut şi, chiar dacă sunt simbolice, pentru absolvenţi reprezintă o recunoaştere a eforturilor şi performanţelor pe care le-au obţinut.

La nivel naţional, în acest an 137 de elevi au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, iar 497 absolvenţi de clasa a VIII-a au obţinut media 10 la evaluarea naţională.

În Teleorman, media 10 la Bacalaureat a obţinut doar Tănase Emilia Emanuela, absolventă a Colegiului Naţional “Anastasescu” din Roşiorii de Vede, în timp ce la Evaluarea Naţională, media 10 a fost obţinută de nouă absolvenţi: Dănescu Adela Gabriela-Şcoala Gimnazială nr. 2 Zimnicea, Ghigeanu Luisa Manuela-Şcoala Gimnazială nr. 1 Izlaz, Ifrim Ana Maria-Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Roşiorii de Vede, Iova Nicoleta Carmen-Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Roşiorii de Vede, Luţă Adelina Elena-Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” Alexandria, Petrică Miruna-Şcoala Gimnazială nr. 2 Videle, Rolea Theodor Ioan, Selea Alexandru şi Grigorescu Maria Victoria de la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Alexandria.

Leave a Comment

*

code