Gropile neacoperite, un real pericol

Zilele acestea, pompierii militari turneni și zimniceni au fost solicitați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 să intervină pentru a ajuta doi cetățeni să-și salveze animalele. În primul caz, în localitatea Islaz, a fost vorba de o bovină căzută într-o groapă de cca. 3 adâncime, ce se afla în gospodăria proprietarului. Pompierii militari turneni au intervenit cu un autocamion și patru subofițeri, iar membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Islaz cu un buldoexcavator. Cu ajutorul unui ham special realizat din cordițe de salvare și a buldoexcavatorului, bovina a fost readusă la suprafață teafără, spre bucuria proprietarului.

În cel de al doilea caz, din localitatea Zimnicelele, pompierii militari au intervenit cu o autospecială pentru salvarea unei cabaline, proprietatea lui Florian P., ce era căzut într-o groapă de cca. 2,5 metri. Cu ajutorul cordițelor de salvare și al autospecialei, pompierii au reușit să scoată cabalina la suprafață, nevătămată.

Pompierii militari recomandă cetățenilor să manifeste atenție privind lăsarea gropilor neacoperite, acestea putând constitui un real pericol atât pentru animale, cât și pentru oameni, în special pentru copiii care aleg să se joace în apropierea lor.

Leave a Comment

*

code