Grevă de avertisment, şi în spitalele din Teleorman

Membrii Uniunii Sanitas Teleorman s-au aflat în grevă de avertisment, timp de două ore, luni, 7 mai, în intervalul orar 09.00-11.00, demersul acestora fiind motivat de modificările aduse legii salarizării, care au iscat numeroase nemulţumiri în ultima perioadă.

La grevă au luat parte categoriile de angajați din sistemul sanitar care susțin că veniturile lor au scăzut din cauza noii legi a salarizării și în special a plafonării sporurilor la 30%, respectiv asistente medicale, infirmiere, angajați din medicina de laborator, biologi, chimiști, brancardieri, personalul TESA (tehnic, economic și socio-administrativ).

Pe durata grevei, cadrele medicale și personalul auxiliar au cerut Executivului modificarea legii salarizării, mai exact eliminarea plafonului de 30% pentru sporuri, dar şi creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială, nu doar pentru unele categorii, ori negocierea şi semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.

Deşi le-au crescut subsanţial salariile, mai mulţi medici din judeţ s-au solidarizat cu protestatarii.

În ciuda grevei de avertisment, în spitalele din Teleorman toate urgenţele au fost asigurate pentru ca pacienţii să nu fie afectaţi în niciun fel.

După protestul de două ore de luni, este de așteptat ca nemulțumirile din ultimele luni ale angajaților din sistemul de sănătate să culmineze, vineri, cu o grevă generală, potrivit anunțurilor sindicaliștilor. (Violeta Mocanu)

5 Comments

  1. Teodora says:

    Păi au si de ce sa faca greva, sâmbătă am fost cu copilul la urgenta, după ce mi s-a făcut foaia am mers la pediatrie si surpriza nu era nimeni…si am asteptat si am tot așteptat vreo 15 minute dupa care A venit și asistenta care mi-a spus că a fost si ea sa-si ia o cafea. M-a intrebat ce are copilul i-am povestit si mai trec vreo 5 minute după care suna de pe mobil pe dna doctor.Doamna dr. vine ma intreaba ce are copilul, nici macar nu a consultat-o, copilul era pe canapea, iar dna doctor la birou, ii pune diagnosticul si înșira o gramada de medicamente pe care trebuie sa i le dea copilului, dintre care si antibiotice destul de puternice. I-am spus că fetiță nu stiu daca a luat 5 antibiotice de când este( are 7 ani) si nu stiu cum reacționează, totodată sugerând sa-i faca si test, bineînțeles că au fost din nou foarte deranjate si de acest tupeu al meu de a spune ce sa faca.Ne- a trimis la o altă cameră pentru tratament acolo doua asistente care erau cu telefoanele in mana când ne-au văzut mai ca nu ne-au zis ce cautam sa le deranjăm.Ne-a internat, iar când ne a trimis în salon o alta mamica de acolo mi-a spus ca dna infirmiera i-a luat perna copilului ei si a pus-o in patul nostru fără să schimbe nimic.Acolo alta poveste ca a trebuit toată noaptea sa dau de tăntari, ca altfel iti intrau în ochi…A doua zi bineînțeles că am plecat la cerere, solicitând serviciile altui medic, servicii pe care le-am plătit bineînțeles si stau si ma intreb de ce oare plătim in fiecare luna atatia bani către sanatate când imi plătesc de fiecare data cand este nevoie aceste servicii🤔

  2. Să nu mai întreb căți sunt angajați pe nepotizme,şpăgi,cu ajutorul partidelor politice'(anumiți oameni din partide, bineînțeles ).Nu mă refer la tot aparatul medical (doctori, asistenți, brancardieri și ce mai sunt prin spitale).Strict la cei ce au fost angajați pe pile….

  3. Card e ala care nu a luat apaga pana si infiemiera care schimba lenjeria daca nu ii bagi ceva in buzunar nu sa uita la tine

  4. Să ridice mâna,cel care nu a pretins și nu a luat şpagă niciodată.

  5. Irene says:

    Cel inalt din stanga, consilierul PNL Catalin Alexandru Dumitrascu, imi spunea ca el nu sta in banii dati de PSD. Acum face greva pentru ei! #ipocriziaucide?

Leave a Comment

*

code