Social

Grădiniţele din Alexandria vor avea sisteme de supraveghere video

După ce în toate şcolile gimnaziale şi liceele din Alexandria au fost montate sisteme de supraveghere cu camere video, acum a venit şi rândul unităţilor de învăţământ preşcolar. Consiliul local al municipiului a adoptat în ultima şedinţă un proiect de Hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice la obiectivul de investiţii “Realizarea unui sistem de supraveghere video în cadrul creşelor şi grădiniţelor din Alexandria”. Măsura a fost luată pentru sporirea gradului de siguranţă şi confort atât pentru copiii înscrişi în procesul de învăţământ, cât şi pentru părinţii acestora, potrivit primarului Victor Drăguşin, iniţiatorul proiectului.

Sistemul va costa aproape 90.000 de lei şi va asigura supravegherea în toate cele 14 creşe şi grădiniţe din stat care funcţionează pe teritoriul municipiului reşedinţă de judeţ. Potrivit raportului de specialitate ataşat proiectului de hotărâre aprobat de consiliul local, pentru implementarea acestui sistem va fi nevoie de 80 de camere de supraveghere şi 11 înregistratorare digitale cu 4 până la 16 canale. Finanţarea se va face din bugetul local al municipiului Alexandria, iar sistemul va fi funcţional peste cca 5 luni, potrivit proiectului aprobat.

După ce sistemul de supraveghere video respectiv va deveni funcţional, părinţii vor putea verifica ce fac copiii lor pe perioada orelor cât stau în creşele sau grădiniţele din Alexandria. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.