Social

Gradaţii de merit pentru 137 de dascăli teleormăneni

Monica DUMITRESCU

Anul acesta, la concursul pentru acordarea gradaţiei de merit în învăţământul preuniversitar s-au înscris 259 cadre didactice din judeţul Teleorman. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, doar 137 dintre acestea vor beneficia de gradaţia de merit, începând cu 1 septembrie 2015.

Potrivit metodologiei aprobată de Ministerul Educaţiei numărul maxim de gradaţii care pot fi acordate a fost calculat astfel: din numărul stabilit prin aplicarea a 16% din totalul posturilor didactice existente la nivelul inspectoratului şcolar se scade numărul de gradaţii acordate personalului didactic, aflate în plată, având în vedere că gradaţia de merit se acordă pe o perioadă efectivă de 5 ani, fără a fi luate în calcul perioadele de suspendare a contractului individual de muncă din motive neimputabile angajatului sau de exercitare a unei funcţii publice. Gradaţia de merit are o valoare de 25% din salariu şi se atribuie pe o perioadă efectivă de 5 ani.

One Comment

  1. Gradatii de merit au fost date cu dedicatie doar pentru 94 cadre didactice ,restul de 43 sunt pentru cei cei care nu au legatura cu catedra doar executa fara sa comenteze.Se vede clar ca mu sunt impartite echitabil pe discipline. Manarii.Asta se intampla in Tr.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.