Politic

Gheorghe Ștefan, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, s-a întâlnit cu reprezentanții legumicultorilor din județ

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Gheorghe Ștefan, a făcut, miercuri, o vizită de lucru în Teleorman, în cadrul întâlnirii de la sediul Direcției pentru Agricultură, la care au participat reprezentanți ai legumicultorilor teleormăneni, fiind discutate atât aspecte ce țin de implementarea Programului “Tomata” la nivelul județului, cât și legate de subvențiile pentru legumicultori.

La întâlnire au luat parte senatorul PNL Eugen Pîrvulescu, la invitația căruia s-a deplasat, miercuri, în județ, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, directorii Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare-Filiala Teleorman, Ionel Dașa, și Direcției pentru Agricultură, Stelian Găină, dar și directorul Sistemului Antigrindină, Gheorghe Căunei.

Reprezentanții legumicultorilor au avut ocazia de a semnala factorilor de decizie problemele cu care se confruntă în activitatea desfășurată. De asemenea, s-a discutat în cadrul întâlnirii și despre Programul de realizare a Sistemului național antigrindină de creștere a precipitațiilor, dar și despre sistemele de irigații și de îmbunătățiri funciare.

Totodată, însoțit de directorii ANIF și DAJ și senatorul Eugen Pîrvulescu, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii a mers și la stația antigrindină de la Furculești. În urma vizitei s-a ajuns la concluzia că, la nivelul județului, ar trebui să fie funcționale alte trei stații antigrindină, care ar putea să acopere o suprafață de teren de aproximativ 300.000 de ha de teren arabil. Senatorul PNL Eugen Pîrvulescu a venit cu propunerea ca în exercițiul bugetar 2020-2021 să fie prinse și fondurile pentru alte trei stații antigrindină în județ.

One Comment

  1. Observator

    Senatorul Eugen Pîrvulescu sprijină legumicultorii din Teleorman.
    ‘’(…)Asemenea întâlniri de lucru ar trebui periodic repetate pentru a putea obține rezultatele scontate, indiferent de domeniul de activitate”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.