Eveniment

Gelu Dragomir și Cristian Răduț, primii donatori de plasmă din județ

Un gest de solidaritate și de umanitate a fost făcut de purtătorii de cuvânt ai ISU Teleorman și ai Inspectoratului de Jandarmi Teleorman, mr. Gelu Dragomir, respectiv sublocotententul Cristian Răduț.

După ce au depășit cu bine etapa infectării cu noul coronavirus, aceștia au decis să doneze și plasmă, pentru a veni în ajutorul celor care au nevoie de acest tratament. La Centrul de Transfuzii Sanguine Teleorman au constatat însă că, din păcate, sunt și singurii teleormăneni care au făcut acest lucru până acum.

“Primul donator de plasmă din județ! Foarte trist, dar adevărat! Cel puțin așa mi s-a spus la Centrul de Transfuzii din Alexandria. Sper ca acest lucru să se schimbe rapid, iar oamenii să înțeleagă că numai prin unitate putem trece peste problemele create de acest virus!”, spune mr. Gelu Dragomir.

La rândul său, și sublocotentul Cristian Răduț, purtătorul de cuvânt al jandarmilor teleormăneni, a declarat: “Acum, când întreaga omenire trece prin momente de grea încercare, este nevoie să fim solidari și să întindem o mână de ajutor celor aflați în nevoie.

Sunt oameni care au nevoie urgentă de transfuzii cu plasmă de la pacienții vindecați de COVID19, care au dezvoltat anticorpi.

Suntem aproximativ 31 000 de pacienți care am învins  această boală. Dintre noi, doar 500 sunt cei care au donat plasmă. Enorm de puțini, zic eu!

Cât am fost în spital am avut multe gânduri, dar cel mai mult m-am gândit la familia mea. Dacă vreunul dintre noi ar fi avut nevoie de plasmă, ar fi fost cineva dispus să doneze?

Astazi am fost să donez și eu, alături de colegul si prietenul meu, Gelu Dragomir, purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman.

Suntem bucurosi că am putut să ajutăm, gândul că plasma prelevată de la noi poate salva viața altor semeni ne dă încredere că vom depăși cu bine aceasta pandemie, dar am fost triști să aflăm că suntem primii donatori din județ.

Oare unde a dispărut umanitatea, unde e solidaritatea, unde e ajutorul ăla reciproc pe care noi trebuie să îl dăm?

Pe această cale vreau să îi îndemn pe toți cei care s-au vindecat de această boală să meargă să doneze plasmă. Sunt foarte mulți oameni care au nevoie urgentă de acest produs sanguin.”

2 Comments

  1. Pompierul

    Dupa ce au plans pe Facebook ca muierile…bărbați adevarati !!! 🤣🤣🤣 reclama proprie. Au umplut fb ca au donat ei sange. Actele de caritate se fac fara reclama.

  2. bravo voua!felicitari

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.