Funcţiile de conducere din şcolile teleormănene, rămase vacante după concursul din iulie, vor fi ocupate prin detaşare

Monica DUMITRESCU

24 din cele 68 de funcţii de conducere în unităţile de învăţământ teleormănene scoase la concurs în iulie 2017 au rămas vacante. Cele mai multe, respectiv 20 de posturi, sunt pentru directori, în timp ce pentru directori adjuncţi sunt vacante doar patru posturi.

Majoritatea funcţiilor de conducere vacante sunt în unităţile de învăţământ din mediu rural. În mediul urban, sunt vacante posturile de director de la Şcoala Gimnazială nr. 6 şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 6 din municipiul Alexandria, precum şi cel de director de la Şcoala Gimnazială “Miron Radu Paraschivescu”, iar pentru directori adjuncţi sunt vacante două posturi, unul la Şcoala Gimnazială nr. 1 Videle, iar celălalt la Şcoala Gimnazială “Mircea cel Bătrân” din Turnu Măgurele. Lista completă cu posturile vacante a fost publicată pe site-ul isjtr.ro.

În premieră, numirea cu delegaţie în interesul învăţământului pe posturile de directori şi directori adjuncţi se va face, conform unei note a Ministerului Educaţiei din 4 august 2017, după o selecţie a cadrelor didactice care îşi depun opţiunile la Inspectoratul Şcolar Judeţean.

“În vederea numirii prin detaşare în interesul învăţământului, cu prioritate, într-o funcţie de director sau director adjunct din unităţile de învăţământ rămase vacante după concurs, în perioada 21-22 august 2017, cadrele didactice înscrise în Registrul naţional al experţilor în management educaţional, vor susţine un interviu, în faţa unei comisii constituite din trei membri ai consiliului de administraţie al Inspectoratului şcolar, în cadrul căruia vor prezenta planul operaţional pentru anul şcolar 2017-2018 al unităţii de învăţământ pentru care şi-au exprimat opţiunea şi le vor fi testate cunoştinţele privind legislaţia şcolară raportată strict la specificul şi nivelul unităţii de învăţământ pentru care au optat prin adresarea a trei întrebări de către membrii comisiei”, se arată în nota transmisă de Ministerul Educaţiei.
Durata interviului este de maximum 20 de minute şi se evaluează conform unor criterii şi punctaje stabilite de Ministerul Educaţiei, publicate de asemenea pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean. Punctajul maxim este de 30 de puncte, iar punctajul minim de promovare a interviului este de 21 de puncte.

Cadrele didactice înscrise în Registrul naţional al experţilor în management educaţional, care sunt interesate să ocupe unul din posturile de conducere vacante în unităţile de învăţământ teleormănene, vor depune până la data de 17 august 2017, la ISJ Teleorman, opţiunile, cu precizarea unităţii de învăţământ şi a funcţiei pentru care candidează.

Leave a Comment

*

code