Social

Frigul face, din nou, victime – 150 de solicitări la Ambulanţă în numai 24 de ore

Carmen Dumitrescu
Vremea rea din ultimele zile a început să-şi pună amprenta asupra teleormănenilor care, într-o primă fază, nu s-au arătat foarte afectaţi de temperaturile scăzute şi de ninsorile frecvente. Acum, însă, situaţia este mai gravă decât de obicei, în condiţiile codului portocaliu de vreme rea şi a faptului că există un risc serios de înzăpezire a drumurilor, astfel încât oamenii au unele motive de îngrijorare, în cazul în care situaţia se va prelungi. Deşi până în acest moment, cei de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă îşi desfăşoară activitatea în condiţii relativ normale, îngrijorarea e starea de spirit care îi defineşte cel mai bine în aceste zile pe medici. Pe de o parte, există emoţii de fiecare dată când o ambulanţă pleacă în teren la solicitări, pentru că există riscul de înzăpezire şi, pe de altă parte, numărul de solicitări este în creştere faţă de primele zile ale acestui nou episod de iarnă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Teleorman, Cristian Popescu, una dintre ambulanţe a şi rămas o vreme înzăpezită în drum spre o solicitare, numai bunăvoinţa oamenilor din zona respectivă contribuind la succesul misiunii medicilor, chemaţi la solicitarea unui bătrân în vârstă de 70 de ani cu hipertensiune şi a unui tânăr în vârstă de 39 de ani cu stare febrilă.
De asemenea, Cristian Popescu a declarat că în cursul zilei de 28 ianuarie medicii de la Ambulanţă au primit 150 de solicitări, numărul depăşind starea de normalitate iar în cursul dimineţii zilei de 29 ianuarie s-au înregistrat 40 de solicitări, ceea ce indică o intensificare a activităţii salvatorilor de vieţi în intervalul avertizării meteo de viscol şi ninsoare.

Mai mult, având în vedere înrăutăţirea vremii care îngreunează deplasarea, dar şi numărul mare de solicitări, cei de la Ambulanţă au solicitat spitalelor să nu mai solicite transferul la Bucureşti a cazurilor care nu sunt considerate urgente, pentru a se putea trece cu bine peste această perioadă dificilă din punct de vedere meteorologic.
Aşa cum era de aşteptat, pe lângă virozele de sezon, vremea friguroasă are efecte negative şi asupra persoanelor care suferă de boli cronice, agravându-le starea de sănătate, aşadar este posibil ca numărul solicitărilor să crească şi în următoarea perioadă. Important este de menţionat faptul că în acest moment, Serviciul de Ambulanţă Teleorman nu are probleme nici în privinţa numărului de personal, dar nici a echipajelor de salvare şi a stocurilor de medicamente, însă e necesar ca oamenii să înţeleagă că solicitarea Ambulanţei presupune realmente o stare de sănătate gravă şi să apeleze la această măsură doar dacă e strict necesar, pentru a nu îngreuna sarcina medicilor de la Ambulanţă în mod inutil.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.