Eveniment

FOTO/ Cum protejează noua șefă de la Mediu bujorul românesc din Pădurea Troianul

Mihaela Pîrvu a fost numită director al Agenției pentru Protecția Mediului Teleorman joi, 7 mai, pentru o perioadă de șase luni de zile, după ce fostul șef al instituției, Ion Rădulescu, s-a pensionat. Nu se știe ce o recomandă pe aceasta și nici cine stă în spatele numirii sale, având în vedere că, deși oficial numirile sunt apolitice, practic fiecare șef de instituție are „în spate” câte un om cu influență și putere de decizie.

Așadar, având în vedere faptul că prin târg nu se aude mai nimic despre noua șefă a APM Teleorman, numirea acesteia ar putea fi pusă pe seama faptului că ocupă o funcție de șef de serviciu în cadrul instituției, așadar, teoretic, ar trebui să știe cum stă treaba cu mediul.

Însă, lucrurile stau mai complicat decât par la prima vedere, iar detalii legate de competența în domeniu a noului director ne sunt furnizate de cititori. Astfel că, am primit pe adresa redacției niște fotografii care nu mai au nevoie de nicio descriere, în care noua șefă a APM Teleorman se tolănește efectiv printre bujorii din Pădurea Troianul, declarată arie naturală protejată. Este mai mult decât evident că Mihaela Pîrvu chiar se pricepe la mediu, iar numirea sa în funcție s-a făcut exlusiv pe baza competențelor profesionale.

De altfel, fotografiile au fost postate, în momentul în care au fost făcute, chiar pe profilul de Facebook al actualei șefe de la APM Teleorman, unde sunt și în prezent.

Pădurea Troianul, care se întinde pe o suprafață de 71 de ha, a fost declarată rezervație naturală în anul 2004, pentru protejarea bujorului românesc, specie amenințată cu dispariția.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.