Sport

Fotbal feminin – Universitatea Alexandria debutează duminică în Superligă!

Performanţa reuşită în luna iunie de echipa Universitatea Alexandria, promovarea în Superligă, a fost considerată una deosebită pentru fotbalul feminin teleormănean, disciplină aflată la început de drum. Reuşita de atunci a echipei pregătite de Călin Pistolea a fost salutată de toţi cei care urmăresc fenomenul sportiv, iar prezenţa unei echipe din Teleorman în prima ligă, fie ea şi la feminin, a fost văzută ca un salt pentru sportul local.

După mai bine de două luni de pauză, week-endul viitor este stabilit startul unui nou sezon în Superliga feminină de fotbal, competiţie la care participă opt echipe. Pentru Universitatea Alexandria, prezenţa în elita fotbalului feminin este una onorabilă, dar care responsabilizează, deoarece obiectivul propus este menţinerea în zona mediană a clasamentului. “În primul sezon, sperăm să ne menţinem în Superligă, vrem să facem o figură cât mai bună”, a punctat antrenorul Călin Pistolea, care a început pregătirile cu lotul alexăndrean la jumătatea lunii iulie. Totuşi, în ultima perioadă, antrenorul a absentat din motive obiective, a fost angrenat cu acţiunea loturilor naţionale de junioare, care a inclus un cantonament la munte şi un turneu de verificare în Austria.

În privinţa campionatului Superligii naţionale, la startul competiţiei vor fi opt echipe, se va juca în sistem campionat (fiecare cu fiecare), apoi vor avea loc meciurile în play-off / play-out, urmând să retrogradeze ultimele două clasate, în urma turneului de baraj. Duminică, 7 septembrie a.c., se dă startul campionatului primei ligi de fotbal feminin, etapă în care Universitatea Alexandria va juca acasă, contra echipei Real Craiova (duminică, ora 11.00, pe stadionul Municipal), iar interesul publicului local pentru a urmări echipa pregătită de Călin Pistolea este unul pe măsură.

Iată programul complet al primei etape în Superliga de fotbal feminin, de duminica viitoare, este următorul:

– Universitatea Alexandria – Real Craiova;

– Olimpia Universitatea Tehnica Cluj – ASA Târgu Mureş;

– Fair Play Bucureşti – CS Brazi;

– Heniu Prundu Bârgăului – CFR Timişoara.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.