Politic

Fostul vicepreședinte al CJ Teleorman Marius Rivera Badea revine în politică și candidează la Primăria Alexandria din partea ALDE

După o pauză de câțiva ani de zile, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Teleorman, Marius Rivera Badea revine în politică și candidează la Primăria Alexandria din partea ALDE. Anunțul a fost făcut de președintele organizației din județ a ALDE, Samuel Calotă, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc joi, 4 iunie, la care au participat și candidații pentru primăriile Alexandria și Roșiorii de Vede, respectiv Marius Rivera Badea și Virgiliu Cocoșilă.

“Marius Badea Rivera este un om serios, un antreprenor de succes (…) acum s-a gândit să intre în competiție pentru Primăria Alexandria. Și el mi-a spus, cu câteva zile în urmă, atunci când i-am vorbit despre o eventuală colaborare cu PSD și PRO România la nivel de Alexandria, că putem negocia anumite poziții în conducerea orașului, că nu a venit lângă mine ca să meargă la căruța cuiva, că vrea să candideze, să vadă ce scor obține, ulterior putând discuta politica de alianță la nivel local”, a spus Samuel Calotă despre candidatul la Primăria Alexandria.

În cadrul conferinței de presă, Marius Rivera Badea și-a argumentat atât retragerea din viața politică a Teleormanului, în anul 2007, cât și revenirea, alături de ALDE și de Samuel Calotă, de care îl leagă, după cum spun cei doi, o foarte bună prietenie.

“Cred că fiecare dintre noi ar trebui să se implice, într-un fel sau altul, pentru a face lucrurile să meargă. Eu am încercat să fac politică atunci când eram încă tânăr, aveam 20 și un pic de ani, în 2007 aveam 33 de ani și mi-am dat demisia din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, pentru că nu m-a interesat să țin de vreo funcție, am demisionat pentru că nu mă regăseam, locul meu nu era acolo atâta timp cât luam parte la niște războaie locale politice care nu-mi aparțineau. La momentul acela, nu am considerat că pot să am un aport, ca tânăr, la politica din Teleorman, așa că mi-am dat demisia. Nici nu aveam experiența necesară.(…) Acum îmi doresc să ajut comunitatea din care fac parte cu poziția pe care mi-o vor da alegătorii, fie că va fi cea de primar, fie cea de consilier. Nu țin neapărat să devin mâine dimineață primarul Alexandriei, scopul este să ne implicăm activ în comunitatea locală”, a explicat candidatul ALDE la Primăria Alexandria.

La vârsta de 11 ani, Marius Rivera Badea a fost selectat să joace un rol important, al lui Niculae, în filmul „Moromeţii”, însă nu a urmat o carieră actoricească.  

Listă comună de candidaturi pentru Consiliul Județean

La viitoarele alegeri locale, ALDE, PSD și PRO România vor avea listă comună de candidaturi pentru Consiliul Județean și consiliile locale, precum și pentru primării, a explicat Samuel Calotă, liderul ALDE Teleorman. Cu toate acestea, în situațiile în care vor exista localități în care toate cele trei partide sau două dintre ele vor avea candidați considerați cu șanse reale de reușită, atunci fiecare partid va merge cu candidatul său și cu liste de candidaturi pentru consiliile locale, urmând ca lista pentru Consiliul Județean să rămână comună.

“Deja este într-o fază foarte avansată proiectul politic anunțat de liderii PSD-ALDE-PRO România, prin care se pune la punct o mega-alianță politică, alianță care are scopul de a răsturna acutala guvernare sau de a câștiga guvernarea în așa fel încât să se repună România pe șine pentru că ce s-a întâmplat în cele șase luni de guvernare PNL arată că lucrurile nu au mers în direcția dorită. Se intenționează să se meargă sub o singură siglă la alegerile locale și la cele parlamentare, ceea ce înseamnă că pentru județe vom avea alianță comună, putem avea și la nivel de județ alianță pe toate localitățile, să fie susținut candidatul cel mai bun, dar și dacă în unele localități vom avea și noi, și PSD candidați buni, atunci fiecare partid își va susține aleșii pentru primărie și consiliu local, urmând ca lista pentru Consiliul Județean să fie comună”, a spus președintele ALDE Teleorman.

Totodată, a precizat Samuel Calotă, numele său va figura, cu siguranță, pe lista de candidaturi a Consiliului Județean, la alegerile locale ce vor avea loc în acest an.

ALDE Teleorman nu a trecut la PNL; au plecat Ică Calotă și câțiva prieteni pe care îi adusese în ALDE

Organizația din Teleorman a ALDE nu a trecut la PNL, așa cum s-a vehiculat în spațiul public, a precizat actualul lider al partidului, Samuel Calotă. Au plecat, potrivit acestuia, deputatul Calotă Ică împreună cu câțiva prieteni cu pe care acesta îi adusese în ALDE.

“ALDE Teleorman nu a plecat la PNL. A plecat Ică Calotă, împreună cu câțiva colegi, este firesc să se întâmple astfel de lucruri pentru că și în politică construcția se bazează și pe prietenie. Domnia sa și-a adus câțiva prieteni în partid, iar eu am avzut normală acum plecarea acestora odată cu domnia sa. Asta nu înseamnă că a plecat tot partidul, nu au plecat organizații întregi, așa cum s-a vehiculat. Organizațiile pe care partidul acesta le-a înființat în județ au rămas în organizația județeană (…) unii au anunțat că vor trece la PNL, însă majoritatea ne-au informat că vor rămâne alături de noi”, a precizat Samuel Calotă, referitor la plecarea din ALDE a deputatului Calotă Ică.

Vizita la DNA, în calitate de martor într-un dosar ce nu are legătură cu achizițiile de măști

20 de minute a durat vizita făcută, miercuri, de Samuel Calotă, președintele ALDE Teleorman, la Direcția Națională Anticorupție, și nu a avut nicio legătură cu achiziția de măști în perioada pandemiei. Informațiile au fost furnizate de președintele ALDE Teleorman, care a ținut să clarifice discuțiile apărute în spațiul public, conform cărora ar fi fost citat la DNA într-un dosar ce vizează achiziția de materiale de protecție în perioada pandemiei de COVID-19.

“A fost vorba despre un fake-news. La ora 3 (n.r. – P.M.), ieri, am fost invitat la DNA. Cineva a știut că voi fi acolo, eu am crezut că este o întâmplare, pentru că în timp ce eu intram acolo ieșea domnul Horia Georgescu (n.r. – fost președinte al Agenției Naționale de Integritate) din sediul DNA și credeam că pentru domnia sa sunt fotografii, nu credeam că sunt eu atât de important. (…) Nefăcând pe acolo potecă, așa cum au făcut alții de pe aici de prin județ, nu știu dacă și ce am voie să spun. Am fost citat în calitate de martor, într-un dosar care nu are legătură cu anul 2020 sau cu achizițiile de măști. Așa cum spunea, în glumă, domnul avocat (n.r.  – Viorel Mocanu), am ieșit tot martor”, a precizat Samuel Calotă.

One Comment

  1. Observator

    Coaliția PSD-ALDE va reînvia sloganul electoral “Îndrăzneşte să crezi în România condusă de oameni cinstiţi PSD”?!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.