Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

A fost inaugurat punctul de lucru al pompierilor militari teleormăneni de la Drăgăneşti-Vlaşca

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “A. D. Ghica” al judeţului Teleorman are, începând de vineri, 6 octombrie, un nou punct de lucru la Drăgăneşti-Vlaşca, ce va deservi 11 localităţi din Teleorman şi Giurgiu, respectiv Drăgăneşti-Vlaşca, Comoara, Văceni, Bujoreni, Prunaru, Dârvaşi, Botoroaga, Tîrnava, Călugăru, Tunari şi Valea Cireşului, cu aproape 12.000 de locuitori şi o suprafaţă de aproximativ 25.000 de ha.

La operaţionalizarea punctului de lucru al pompierilor militari teleormăneni au luat parte col. Cristian Radu, prim-adjunct al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, col. Emil Apostol, inspectorul-şef al ISU Giurgiu, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Dănuţ Cristescu, subprefectul judeţului, Nelu Ionel Oprea, şefi ai instituţiilor deconcentrate, parlamentari de Teleorman -senatorul PNL Eugen Pîrvulescu şi deputatul PNL Mara Calista, precum şi deputatul PSD Violeta Răduţ, dar şi primari liberali care conduc localităţile deservite.

“Poate nu toată lumea ştie de ce am ales ziua de astăzi, 6 octombrie, pentru a operaţionaliza acest punct de lucru. Vă spun că nu este întâmplător, este exact un an de când am preluat comanda acestui inspectorat judeţean. Anul trecut, pe 6 octombrie, am fost împuternicit ca şi inspector-şef. Şi am venit cu o serie de idei pe care le-am preluat din judeţul vecin pentru a le pune în practică aici. Astăzi este o încununare a muncii pe care am dus-o timp de un an de zile, împreună cu autorităţile locale, împreună cu  domnul primar (n.r. Ciprian Ciuperceanu) căruia îi mulţumesc din suflet pentru ceea ce a făcut aici, domnului preşedinte al Consiliului Judeţean (n.r. Dănuţ Cristescu), care este omul cel mai aproape de instituţia noastră şi cu care, zilnic, avem discuţii şi care de foarte multe ori, în proporţie de aproape 100% se şi materializează. Vreau să mulţumesc tuturor celor care sunt implicaţi, avem astăzi o bijuterie în faţa dumneavoastră, este cel mai modern sediu de subunitate de pompieri din judeţ, asta datorită muncii de un an de zile. Poate că ne punem întrebarea de ce a trebuit să alegem localitatea Drăgăneşti-Vlaşca pentru a construi acest sediu. În câteva cuvinte, un timp de răspuns al instituţiilor specializate între 30 şi 45 de minute, ceea ce înseamnă enorm, iar odată cu operaţionalizarea acestui punct de lucru timpii de răspuns vor fi de câteva minute pentru această localitate şi pentru localităţile din jur. (…) Această subunitate va furniza securitate şi pentru localităţi din judeţul Giurgiu. În perioada imediat următoare vom face şi o analiză operativă şi, cu siguranţă, această analiză se va concretiza într-o serie de documente operative privind intervenţia acestei subunităţi în comuna Toporu din judeţul Giurgiu. Suntem într-o continuă dezvoltare ca instituţie, ne-am propus foarte multe, realizăm foarte multe lucruri furmoase pentru cetăţenii judeţului nostru”, a spus col. Marius Stancu, inspectorul-şef al ISU Teleorman, cu ocazia operaţionalizării noului punct de lucru al pompierilor militari.

În cadrul punctului de lucru de la Drăgăneşti-Vlaşca, potrivit inspectorului-şef al ISU “A. D. Ghica”, îşi vor desfăşura activitatea şapte pompieri, cu o autospecială de nouă generaţie dotată cu toate echipamentele necesare pentru gestionarea tuturor tipurilor de risc şi o autospecială modernă cu  echipamente de descarcerare care va furniza un prim răspuns la accidentele rutiere şi de asemenea va furniza un prim  răspuns la incendii şi alte situaţii de urgenţă. De asemenea, localitatea va beneficia de un serviciu SMURD, cu o ambulanţă încadrată de trei paramedici. (Violeta Mocanu)

3 Comments

 1. Agatha Cristina says:

  Prin anii 2000 un popa fara bun simt ,adica nesimtit de pe la episcopia Alexandriei, Chirita Niculae care acum se da la fund, facea propaganda unui tortionar local ani de zile primar mort intre timp.,suspecti de afaceri ilegale infractionale impreuna cu girul unui parvenit galaction ptr a carui placere de a domni si el peste ceva i s a inventat o noua episcopie.Cladirile fostului spital Dr. Vl. desfiintat de primarul de atunci Bucur Nicolae tatal lui Bucur Petre primar si acesta pina in anul 2016 [dinastia Bucur]s au acordat ilegal,fara consultarea si aprobarea consiliului local popilor care au facut un soi de manastire zic ei cu nenumarate denumiri ,nume ,etc.Tremurau toti in fata dictatorului local acum defunct. Chiar si cind era primar Bucur P.iar defunctul vice tot numitul dicta iar Bucur P. avea satisfactiile lui.Singur consilierul Gheorghe Bucur a cerut explicatii dar nu a fost sustinut de ceilalti consilieri ,niste agarici si un secretar betiv defunct si ala.Se pupau popii de la episcopie cu fostii primari. La fel cu fosta casa a agronomului unde se ridica multe seme de intebare..Acum la ceremonia de deschidere a noului punct ISU Dr Vl.popii de la episcopie si madmoaselele de la ceea ce ei numesc manastire,un ghiveci de cladiri ciudate,s au tirat repede si nu au salutat macar pe primarul Ciuperceanu Ionut .Rusine popilor.Sa i scuture putin cu verificarea legalitatii constructiilor facute fara autorizatie de constructie,Popii femei de la susnumita autointitulata manastire se lauda ca vin din familii cu multi bani relatii ,spate puternic..Hai la dna cu ei.De remarcat frica sefului de la episcopie sau mosie personala Galaction de contactul cu cetatenii. NU are nici o legatura cu ei.Oare tipul pe cine o reprezenta? Mai are si o voce gilgiita.de la fumul de tamiie sau de la tutun? L au ajuns pacatele si blestemul celor pe care i minte si exploateaza? Cu primarul Ciuperceanu baiat sarac si cinstit nu le mai merge popilor.

 2. Dan capitan de plai says:

  Jos palaria in fata D lui primar Ciuperceanu Ionut De cind este el primar,in sediul primariei Dr Vl.este o atmosfera civilizata iar cetatenii sint respectati cu sinceritate.Este o uriasa realizare a lui,infiintarea punctului de lucru ISU in loc . Dr.Vl.De acesta va beneficia si nomenclatura mafioata din localitate care din fericire nu mai este la putere.Acestia cauta sa minimalizeze meritele noului primar D ul Ciuperceanu Ionut.Nesimtitii ,din invidie nu au participat la ceremonia de inaugurare a punctului de lucru ISU din Dr. Vl.S au ofilit atit de tare trandafirutii incit nu au avut destula seva in instalatie sa participe nici la Ziua comunei Dr Vl.,o alta realizare istorica a D lui primar prof, Ciuperceanu Ionut,in tandem cu bunul sau prieten D ul consilier judetean ing. Burcescu Catalin.Deasemeni si D ul prof. viceprimarul Pena Doru.Sa si pastreze aceasta echipa.Indivizi abili vor incerca sa i dezbine cu diferite momeli.Sint insa prea inteligenti pentru a fi manevrati.Bravo baieti.Oamenii cinstiti sint alaturi de voi si va sprijina.Celor care au furat comuna are de ce sa le tremure boxerii,daca nu restituie ce au jecmanit.FORTA MAXIMA.

  • Petre Buca says:

   Felicitari in primul rind d lui primar prof Ciuperceanu Ionut si d lui consilier judetean ing. Burcescu Catalin .D lor sint oameni providentiali care in al doisprezecilea ceas au aparut ptr.a aduce pe drumul firesc al dezvoltarii comuna Dr.Vl.o comuna care desi a avut intotdeauna un potential urias nu a fost gospodarita cu omenie de fostii edili ,edili care au falimentato.Fostii edili si inconstientii lor sustinatori pling de furie ca echipa acestor doi tineri patrioti locali dau lectii bosorogilor care se vroiau stapini pe veci ei si gastile lor, pe viata cetatenilor din comuna.

Leave a Comment

*

code