A fost desemnat primarul tinerilor din Alexandria

Monica DUMITRESCU

Dobre George Claudiu, elev la Colegiul Naţional “Al. I. Cuza”, este începând de miercuri, 14 iunie 2017, pentru o perioadă de doi ani, primarul tinerilor din municipiul Alexandria. Consiliul local al Tinerilor Alexandria, din care fac parte 21 de liceeni aleşi democratic cu puţin timp în urmă din toate unităţile de învăţământ liceal, s-a întrunit săptămâna aceasta pentru a-şi desemna conducerea.

Tânărului primar ales îi vor sta alături în acest mandat, ca viceprimari, Florescu Diana Alexandra elevă la aceeaşi unitate de învăţământ şi Coltuc Ştefan de la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din municipiul reşedinţă de judeţ.

În aceeaşi şedinţă a fost aleasă ca secretar al CLTA Florea Şerbănică Andreea Beatrice, elevă la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat”.

CLTA este o organizaţie care s-a născut în 2002, din dorinţa tinerilor din Alexandria de a-şi exprima nemulţumirile şi de a avea oportunitatea de a le găsi o soluţie. Structura acestuia este asemănătoare Consiliului Local Alexandria, fiind formata din primar, viceprimari, secretar general şi consilieri. CLTA are comisii de lucru, specializate pe domeniile de interes, care se străduie să rezolve problemele esenţiale ale Alexandriei care afectează în mod direct viaţa culturală şi socială a tinerilor, fiind singura organizaţie de tineri din municipiul reşedinţă de judeţ.

De-a lungul anilor, CLTA a implementat diferite proiecte pentru a le face viaţa mai dinamica tinerilor din Alexandria, pastrandu-şi creativitatea atât în structura proiectelor cât şi în conceperea soluţiilor acestora, bucurându-se de susţinerea autorităţilor locale.

Leave a Comment

*

code