Politic

Florin Titirişcă: “Mă interesează mai puţin să-mi păstrez poziţia de lider la Alexandria după uniunea cu PNL”

OLYMPUS DIGITAL CAMERACarmen Dumitrescu

Uniunea Dreptei la nivelul judeţului Teleorman va pune la încercare multe orgolii. Pe de o parte, Teodor Niţulescu şi Marin Almăjanu vor avea unele dificultăţi în asumarea celei de-a doua poziţii în cadrul noului partid, pentru că ambii s-au obişnuit să ocupe poziţia principală în privinţa ierarhiei decizionale. Pe de altă parte, nici Florin Titirişcă nu pare a fi genul care acceptă un rol secundar la organizaţia din Alexandria a noului partid, acesta având propriul său proiect de câştigare a Primăriei Alexandria şi asta nu se poate face în bune condiţii, decât dacă Titirişcă rămâne vectorul principal al partidului la nivel local. Cu toate acestea, din ceea ce se poate intui deja, PNL-ul va fi partidul care va impune condiţiile în această negociere şi tot PNL-ul va da principalii lideri ai noului partid la nivel local şi judeţean.

În cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc joi, 12 iunie, preşedintele Organizaţiei Municipale Alexandria a PDL, Florin Titirişcă a declarat, însă, că pentru realizarea unificării se va renunţa, în egală măsură, şi la orgolii, şi la ambiţii personale, scopul final al uniunii fiind contrabalansarea puterii social-democrate la nivel judeţean. Mai mult, acesta a precizat că nu este interesat să îşi păstreze funcţia de lider al organizaţiei de la Alexandria a noului partid, pentru că interesul mai mare prevalează în faţa oricărui orgoliu personal: “Noi am făcut analiza rezultatelor obţinute, pentru a putea începe negocierile la nivel de judeţ. Nu am stabilit nimic pebntru Alexandria. Ştiţi că eu nu pun pe primul plan faptul că eu ar trebui să fiu preşedinte la Alexandria. Am o relaţie foarte bună cu anumite persoane din PNL şi cred că putem face o organizaţie puternică la Alexandria. Nu pun asta pe primul loc. Nu trebuie să fiu eu preşedinte. Nu s-a pus problema aşa. Oricum, soluţiile vin de sus în jos şi eu cred că o să ne înţelegem foarte bine. Deci mă interesează mai puţin să-mi păstrez poziţia de lider la Alexandria după uniunea cu PNL. Important este obiectivul nostru major şi atât”.

Din punctul de vedere al lui Titirişcă, oricare ar fi termenii negocierilor dintre cele două mari partide de Dreapta, unificarea lor este relevantă şi semnificativă pentru întreaga scenă politică naţională, în contextul în care această mutare este singura de natură să clatine puterea social-democraţilor în întreaga ţară, dar şi la nivelul judeţului Teleorman.

Desigur, există o mare diferenţă între planuri şi punerea lor în practică, astfel că n-ar fi exclus ca după încheierea termenilor negocierii premergătoare unificării PNL-PDL să apară conflicte între vectorii de imagine a celor două formaţiuni politice, rivale până nu demult.

2 Comments

 1. Domnilor,,,,cine va permite sa VINDETI PDL-ul ?
  Aveti nevoie de un nou PARTID,va dati demisia din PDL
  si faceti cate partide vreti,,,,,chestia cu „”absortia””
  sau „”comasarea””este o „”GOGORITA””de adormit electoratul
  care inca nu isi da seama de consecintele unei astfel de
  „”MISCARI POLITICE””,,,,,apai va spun eu ce se doreste:
  ,,,,,TRASEISTII POLITICI,,,deveniti prin RAPT,MILIARDARI POLITICI,vor sa li se PIARDA URMA intr-o
  noua foramatiune pltica ca sa devina tot prin aceleasi metode,,,,,,SUPERMILIARDARI PLITICI,,,,,BRAV-O NATIUNE !
  sub sloganul de „”COAGULAR$EA DREPTEI””,,,,
  PAI ,,,NU ASA SE PROCEDEAZA CAMELEONILOR ?,,,,cand
  v-am cerut de 5 ori ,in 25 de ani,sa scoatem pe cei care
  confunda POLITICA cu BUZUNARUL PROPIU,,,,din 500 de deelegati,,,,,AM PRIMIT 1 VOT,(al meu),499 ati fost IMPOTRIVA PROPUNERII MELE ?,,,,azi cei ce au votat la comanda,,,NU,,,propunerii mele sunt SOMERI 95 %,,,,si
  uite,asa,,,,,,””NOI CU DRAG VOTAM „””,,,,OPRITI-VA !

 2. guta liberdemocrat

  Nu stiu de ce Titirisca, crede ca alexandria ai sta la picioare,si nu a mai vazut asa ceva. Oricate pachete si bautura ai da,invata ca aici se voteaza PSD. Nu doresc asta dar asa va fi.Invata sa faci politica,ai facut un curs un masterat? numai fa politica dupa ureche ,si nu te mai visa Primar…esti departe,departe.Prin asociere si similitudine cu Almajan si Nitulescu o sa te voteze toata lumea…Succes deplin,invata daca vrei sa ramai in politica…valutistii o sa dispara in 2-3 ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.