Politic

Florin Piper Savu, despre creșterea pensiilor în guvernarea liberală: „Dincolo de politică, vorbesc cifrele și nu lasă loc de manipulare”

De la lansarea programului de guvernare, tot ascult cum PNL a mărit substanțial pensiile și cum le va mări în continuare… Dincolo de politică, vorbesc cifrele și nu lasă loc de manipulare. În Sinteza Program PNL la pag.2 se spune „Majorăm punctul de pensie cu 46% până în 2024 față de 2019”. Comparația este cu anul 2019?!

Acum punctul de pensie este 1.442 lei pentru că Guvernul PNL nu a respectat LEGEA, dacă ar fi respectat-o, punctul de pensie trebuia să fie acum 1.775 lei iar anul viitor, ar fi ajuns la 1.875 lei. Programul PNL propune punctul de pensie de 1.840 lei în anul 2024 ceea ce înseamnă o tăiere a pensiilor față de ceea ce prevede Legea, 1.840 tot mai mic decât 1.875 este, oricât ar vrea PNL, să credem altceva.

Se afirmă în program că „pensia medie anuală va crește cu cca. 536 lei în 4 ani până la aproape 2.000 lei în anul 2024”. Conform datelor oficiale ale Casei Naționale de Pensii www.cnpp.ro , în luna octombrie 2020 pensia medie era de 1.588 lei, deci în Programul propus, PNL ne spune că va crește la 2.000 lei, ceea ce înseamnă plus 412 lei, adică în jur de 100 lei pe an! Nu acoperă nici măcar creșterile de prețuri la alimente, utilități și medicamente! PSD propune o evoluție a pensiilor care să asigure respectarea legii și care sa asigure o putere de cumpărare mai  mare cu 25% .

Din tabelul cu indicatori economici și sociali de la sfârșitul Programului Propus de PNL observăm că valoarea punctului de pensie în salariul mediu brut nu tinde către 45%, ci SCADE. Un calcul simplu ne arată că, dacă în anul 2020 avem valoarea punctului de pensie 1442 lei, care la un salariu mediu brut de 5.164 lei reprezintă 28%, iar în anul 2024, conform Programului PNL, la un punct de pensie în valoare de 1.841 lei la un salariul mediu brut de 7.725 lei este 24% și nu de 45%.

Florin Piper-Savu, candidat PSD pentru Camera Deputaților

 

One Comment

  1. Fabu..looo…sss!
    A vorbit PNL despre procente?!
    Dacă PPUsl are o “EBA” candidată la Haznaua 3, trebuia sa lanseze pe “ sticla” și PSD Teleorman perechea analfabetei funcționale!
    PSD Teleorman a băut după juna Ingrid Iordache ( fosta secretara a lui Dragnea) care a venit cu o definiție a inflaţiei decupată probabil din biblia hazlie traseista : „Inflaţia nu se poate produce în România, în momentul de faţă, întrucât au crescut salariile, iar drept urmare, nu există riscul ca produsele să rămână pe raft”.
    Ingrid, “Blondy” , ce pomeneşti tu se numeşte inflatulaţie, nu inflație!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.