Politic

Florenţiu Tănase şi-a dat demisia din Consiliul Local

Carmen Dumitrescu
Începând din data de 18 noiembrie, în Consiliul local Alexandria există un loc vacant. Se pare că Florenţiu Tănase, consilierul local care a absentat de-a lungul vremii cel mai mult de la şedinţele forului decizional local a luat hotărârea de a lăsa locul său unui coleg cu mai mult timp la dispoziţie, el fiind destul de ocupat cu afacerile şi cu proiectele politice. Potrivit secretarului Primăriei Alexandria, Iulian Purcaru, demisia lui Florenţiu Tănase a fost motivată de imposibilitatea de a participa la şedinţe, în contextul programului foarte încărcat.
Cu puţin timp în urmă scriam despre faptul că absenţele lui Florenţiu Tănase erau calculate, în aşa fel încât acesta să nu poată fi eliminat din forul decizional înainte de încheierea la timp a mandatului, fiind foarte interesant felul în care consilierul lipsea la două şedinţe şi se prezenta la cea de-a treia, astfel încât să nu se poată discuta despre absenţa la trei şedinte consecutive, fapt ce ar fi dus la terminarea mandatului înainte de durata normală. Cu toate acestea, acum după ce şi-a dat demisia, Florenţiu Tănase a mărturisit că nu a fost vorba despre niciun calcul, totul fiind o coincidenţă: “Nu puteam continua în felul acesta. Iar absenţele mele n-au fost calculate, aşa cum aţi spus, ci a fost o coincidenţă care acum mi se pare deranjantă. Pentru că eu n-am urmărit privilegii, dimpotrivă, eu îmi câştig banii din munca mea şi nu am nevoie de niciun fel de facilitate pe care calitatea de consilier local mi-ar oferi-o. A fost neplăcut pentru mine să se creadă asta. Aşa că am făcut ceea ce era normal să fac şi am lăsat locul unui alt coleg, care şi-ar putea dedica mai mult timp acestei activităţi. Trebuia, ce e drept, să fac acest lucru mai demult”.
Plecarea lui Florenţiu Tănase din forul decizional nu este, însă, o veste bună pentru nimeni, în contextul în care el era unul dintre puţinii care îşi meritau locul acolo şi unul dintre puţinii care, dacă şi-ar fi dat silinţa să se implice, ar fi putut veni cu iniţiative demne de a fi luate în considerare. În şedinţa viitoare a Consiliului local, componenţa forului decizional se va schimba, în locul lui Florenţiu Tănase venind următorul din lista consilierilor locali ai PDL. Potrivit celor din PDL, personajul în cauză e Laurenţiu Florea şi cei care îl cunosc spun că tânărul are un real potenţial, fiind dornic să se implice în deciziile Consiliului local şi să încerce să îşi spună punctul de vedere ori de câte ori condiţiile o vor cere.

One Comment

  1. Fane zimnicaru

    Totul este aranjat de nasul lui Florentiu Tanase nimeni altul decat Mitica Feleaga!!!!!!!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.