Politic

Florenţiu Tănase “joacă” periculos în Consiliul local

Carmen Dumitrescu

Calitatea de consilier local este adeseori o oportunitate. O oportunitate de a face nişte lucruri pentru comunitatea de la care te revendici, o oportunitate personală de a te remarca politic, dar şi o oportunitate socială, poziţia de ales public aducând cu sine o serie de privilegii, altele decât indemnizaţia lunară. Sunt puţini consilierii locali alexăndreni despre care se poate spune că realmente îşi exercită influenţa pe care o au, prin propuneri sau prin implicare reală în problemele comunităţii. Dar, cel puţin, mulţi dintre ei fac efortul de a participa la şedinţe şi de a ridica mâna, aprobând proiecte despre care probabil nu ştiu foarte multe. Indemnizaţia lunară este un motiv pentru a fi prezent la şedinţe şi, în plus, unora le place publicitatea şi propria imagine pe camerele de luat vederi, aşa că încearcă să fie prezenţi cel puţin fizic, atunci când sunt convocate întrunirile în plen. Alţii sunt prea importanţi pentru asta, dar nici nu renunţă la poziţia publică, pentru că, cine ştie, ea le-ar putea fi utilă în vreo împrejurare. Iar din această categorie face, cu certitudine, parte, consilierul democrat-liberal, Florenţiu Tănase.

În noua legislatură, putem discuta despre un total de 27 de şedinţe ale Consiliului local, din care 16 ordinare, 9 extraordinare şi 2 de îndată. Potrivit legii, “lipsa nemotivată de la mai mult de 3 şedinţe ordinare consecutive ale consiliului” duce la pierderea calităţii de consilier local, înainte de expirarea duratei mandatului. Florenţiu Tănase ştie acest lucru, pentru că nu este, nici pe departe, vreun naiv într-ale politicii şi administraţiei, motiv pentru care şi-a dezvoltat un sistem al absenţelor care nu permite nimănui să ia măsuri.

Astfel, el are grijă să fie prezent întotdeauna la cea de-a treia şedinţă ordinară consecutivă, reluând absenţele imediat după, din motive pe care nu consideră că e necesar să le explice. Călătorii de afaceri sau de relaxare, lucruri mai bune de făcut, toate acestea îl fac pe Florenţiu Tănase să-şi neglijeze prezenţa în Consiliul local, unde a fost trimis, la urma urmei, tot de către alexăndrenii pe care pretinde că-i susţine prin activitatea sa de partid. În această legislatură, Florenţiu Tănase a absentat de 15 ori, dar a absentat inteligent, pentru că nu se pot lua măsuri împotriva acestui comportament. Astfel, el rămâne consilier local fără să fie, de fapt, consilier local şi îşi păstrează statutul şi privilegiile, fără să transpire prea mult pentru ele. Jocul acesta este periculos nu pentru că statutul de consilier local i-ar fi ameninţat lui Florenţiu Tănase, ci pentru că el are activitate politică şi aspiraţii politice viitoare. Nu ne îndoim de faptul că va mai cere votul alexăndrenilor vreodată şi atunci, el nu trebuie să uite că orice joc periculos are consecinţele sale.

Un alt absent din Consiliul local a mai fost Alexandru Neacşu, acesta totalizând un număr de 5 absenţe, însă în cazul său acestea au fost motivate de starea de sănătate, nu tocmai bună la un moment dat. În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi consilieri locali, aceştia au fost prezenţi la toate şedinţele, având grijă ca măcar, prin prezenţa fizică, să-i respecte pe oamenii care i-au trimis acolo. Un consilier local care participă la toate şedinţele, ordinare, extraordinare şi de îndată câştigă lunar o indemnizaţie de 570 de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.