Politic

Fişa postului de politician

Ioan DUMITRESCU

În fişa postului de politician nu este prevăzută nici sinceritatea, nici loialitatea, nici fidelitatea. În fişa postului politicianului român nu sunt trecute multe îndatoriri, ci numai drepturi. Astfel, politicianul român are dreptul din când în când, când îl apucă bâzdâcul, să declare că nu se mai regăseşte într-o anume formaţiune politică şi să se strămute la alt partid. Pentru politicianul român nu mai contează că, în urmă cu ceva timp, a obţinut la precedentele alegeri voturile electoratului şi pentru el, dar mai ales pentru formaţiunea politică pe lista căruia a candidat. Şi nu este cazul doar unor politicieni dintr-un singur partid, ci din toate formaţiunile politice. De data aceasta, se va face vorbire doar despre politicienii din Partidul Democrat Liberal, dar se poate vorbi şi despre liberali sau social-democraţi.

Iniţial fundaţie apărută la iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu, apoi partid politic, Mişcarea Populară îşi trage seva din Partidul Democrat Liberal; puţină lume, chiar şi dintre pedelişti, credeau că PMP va căpăta adepţi din PDL, dar dacă asta a fost directiva trasată de preşedintele Băsescu, unde-i ordin, cu plăcere.

În Teleorman, Mişcarea Populară a demarat timid, iniţiatorul acesteia, plecat de curând din PDL pentru a clădi PMP, fostul deputat Adrian Florescu, democrat-liberal până în măduva oaselor încă de la apariţia respectivului partid, după scindarea din FSN, după divorţul de PSD, este deocamdată cam stingher, dar aşteaptă şi alte părăsiri din PDL şi trecerea respectivilor în Mişcarea Populară, formaţiune politică care, conform titulaturii, îşi doreşte să capete o anvergură mult mai mare decât ceea ce este deocamdată astăzi.

Sunt aşteptaţi în Mişcarea Populară Teleorman consilieri locali, consilieri judeţeni, primari PDL şi chiar şi de la alte formaţiuni politice; cei aşteptaţi cu braţele deschise de Adrian Florescu sunt încă reţinuţi, timizi, reticenţi, unii dintre ei negociindu-şi ceva funcţii în partid, alţii, mai pragmatici, vizând chiar funcţii în administraţia publică locală sau chiar pe la instituţiile deconcentrate. Cu toate acestea, consilieri locali precum Florin Titirişcă, Florenţiu Tănase sau Neacşu Alexandru, consilieri locali PDL la municipiul Alexandria, stau deocamdată în espectativă, drămuindu-şi interesele politice, iar unul dintre ei poate chiar şi interesele economice, înainte de a face marea mişcare şi de a-l sluji în continuare pe preşedintele Traian Băsescu de la Mişcarea Populară, nu de la PDL. Una lume ar zice: ce mi-e baba Rada, ce mi-e Rada baba. Oricum ar fi, în fişa postului de politician nu este trecută şi fidelitatea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.