Economie

Finanţare pentru Campusul şcolar din Roşiorii de Vede

Monica DUMITRESCU

Conştientă că proiectele de anvergură care pot schimba în bine viaţa roşiorenilor nu pot fi realizate doar din fonduri proprii, Primăria municipiului Roşiorii de Vede face eforturi pentru atragerea de noi surse la bugetul local.

Recent a fost acceptată cererea promovată de către autoritatea locală privind finanţarea proiectului “Modernizarea şi reabilitarea Campus Şcolar – Liceul Tehnologic nr.2, din Municipiul Roşiorii de Vede” din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenţie 3.4 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă.

Proiectul propune realizarea unui Campus Şcolar la Liceul Tehnologic nr. 2, din Municipiul Roşiorii de Vede, ce va cuprinde un cămin cu spaţii de cazare pentru elevi şi profesori, o sală de sport modernă, urmând a se realiza şi lucrări de modernizare şi reabilitare a clădirilor existente, reprezentând corpul clădirii liceului şi cantina. De asemenea vor continua lucrările la garajele şi atelierele şcolii.

Proiectul reprezintă continuarea investiţiei demarate în anul 2007 cu finanţare de la bugetul de stat – Ministerul Educaţiei şi care a fost sistată la finele anului 2008 din lipsa fondurilor.

Valoarea totala a proiectului este de 13.339.304,66 lei din care contribuţia autorităţii locale la cheltuielile eligibile este de 198.826,88 lei, iar cheltuielile neeligibile ale proiectului, constând în expertize tehnice şi auditul proiectului, sunt în cuantum de 288.000,00 lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.