Finanțare aprobată pentru trei proiecte din județ destinate Centenarului Marii Uniri

Aproape 100 de milioane de lei, bani publici, au fost aprobați pentru cele peste 500 de proiecte depuse pentru manifestările dedicate Centenarului, potrivit informațiilor date publicității de Ministerul Culturii. Aproximativ 14 milioane de lei merg către finanțarea a 120 de festivaluri și gale, în vreme ce alte 13,5 milioane de lei merg către construcția sau restaurarea a aproape 100 de monumente.

Potrivit sursei citate, până la începutul lunii august, 519 proiecte ale ministerelor, instituțiilor publice și autorităților locale au primit aprobarea pentru finanțare. Printre acestea sunt și trei proiecte din Teleorman, dintre care două ale UAT Zimnicea și unul depus de Primăria Alexandria.

În ceea ce privește cele două proiecte depuse de UAT Zimnicea, în cadrul unuia dintre ele, “1 decembrie – România la Centenarul Marii Uniri”, vor fi organizate festivaluri, gale, manifestări cultural-artistice de anvergură, în timp ce, pentru al doilea, proiect “Memoria trecutului. File de istorie locală. Județul Teleorman în vâltoarea Primului Război Mondial – Centenarul Marii Uniri”, vor fi organizate conferințe, congrese, simpozioane interne și internaționale.

“Alexandria sărbătorește 100 de ani de la Marea Unire” este proiectul depus de Primăria Alexandria, are o valoare de 300.000 de lei, iar în cadrul acestuia vor fi organizate festivaluri, gale și manifestări cultural-artistice de anvergură. Nu vor lipsi nici spectacolele de teatru, în special pentru generația tânără – liceeni, dar și pentru celelalte categorii de spectatori copii și adulți, pe o perioadă de o săptămână, atât în săli de spectacole cât și pe stradă (zona pietonală și aprc primărie) toate dedicate Centenarului. Totodată, anunță organizatorii, va fi organizată și Cinemateca Târzie – proiecție în aer liber în zona special amenajată în acest sens, urmând ca la finalul proiecției să se poarte discuții cu profesioniștii invitați (actori, regizori, critici).

1 Comment

  1. Florin says:

    Bravo pt Alexandria si Zimnicea ! Dar puturosii aia de la consiliul jufetean de ce nu fac nimic ? Stiu doar sa se puna in pozele actiunilor realizate de primarii fin comune ?

Leave a Comment

*

code