Sport

Finalul turului în Liga naţională de baschet – Radiografia unui sezon: început foarte bun, final modest!

baschetTurul campionatului Ligii naţionale de baschet feminin s-a încheiat odată cu jocurile etapei a 13-a, rundă în care s-a consemnat una din cele mai urâte înfrângeri pentru Baschet CST Alexandria (eşecul de la Braşov). A fost jocul în care s-a confirmat faptul că pe final de sezon echipa pregătită de Mădălin Piperea are probleme, iar jocul în sine pare să sufere. “N-am reuşit o evoluţioe prea bună în meciul cu Galaţi, nici în în jocul de la Braşov nu ne-au mers lucrurile prea bine. Poate că cele din Braşov au vrut să se răzbune, într-un fel, pentru eliminarea din Cupa României, dar nici nouă nu ne-a mers jocul prea bine”, a declarat la două zile după ultima etapă a turului căpitanul alexăndrencelor, Anca Şipoş. Aceasta a recunoscut faptul că “pe finalul acesta de sezon se resimte oboseala”, însă mai important este faptul că au fost pierdute două jocuri în care, teoretic, echipa din Alexandria era cotată cu prima şansă. Cu toate acestea, obiectivul stabilit de conducerea clubului din Alexandria, clasarea pe locurile 1-8, este realizabil şi poate fi obţinut dacă în returul sezonului regulat vor fi câştigate minim cinci jocuri.

Cu toate acestea rămâne dezamăgirea ratării ultimelor două meciuri, în care baschetbalistele din Alexandria au pierdut şansa clasării, în turul campionatului, în primele patru locuri. Să mai punctăm un aspect, faptul că în acest an se vor mai juca două etape din retur (în care echipa din Alexandria va juca acasă cu Universitatea Cluj Napoca, pe 2 decembrie, şi în deplasare la Târgovişte, pe 13 decembrie). Iar ultima noutate de program pe care a stabilit-o federaţia, vizează disputarea jocurilor din play-off, respectiv organizarea de jocuri în trei etape (faza I – locurile 1/8, faza a II – locurile 1/8, respectiv locurile 5/8, faza a III-a – locurile 1/2, 3/4, 5/6, 7/8).

Rezultatele obţinute de BC-CST Alexandria în turul campionatului LNBF au fost:

* acasă: 51-70 cu CSM Târgovişte, 67-54 cu ICIM Arad, 78-67 cu Universitatea Alba Iulia, 82-32 cu Rapid Bucureşti, 91-52 cu SCM CSS Craiova, 64-66 cu Phoenix Galaţi;

* în deplasare: 79-62 cu Universitatea Cluj Napoca, 70-51 cu BCM Danzio Timişoara, 53-83 cu ACS Sepsi Sfântu Gheorghe, 99-52 cu CSM U Oradea, 66-52 cu CSM Satu Mare, 92-63 cu Nova Vita Târgu Mureş, 76-89 cu Olimpia CSU Braşov.

 

Urmează sferturile Cupei României

Sâmbătă şi duminică, echipa BC CST Alexandria va juca, pe teren propriu, dubla-manşă din cadrul Cupei României, contra formaţiei Universitatea Cluj Napoca. Cele două meciuri pot asigura echipei pregătite de Mădălin Piperea obiectivul propus în această competiţie, respectiv participarea în turneul final, programat în luna martie 2015. Programul primei manşe din sferturile de finală ale Cupei României la baschet feminin este următorul:

– UG ICIM Arad – Phoenix Galaţi;

– CS Municipal Satu Mare – Universitatea Alba Iulia;

– BC-CST Alexandria – Universitatea Cluj Napoca;

– BCM Danzio Timişoara – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

B. Pană

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.