Sport

Final de sezon în Liga a 4-a – Pamimai Videle, printre laureatele fotbalului judeţean la final de an 2013

La începutul turului de campionat, în luna august 2013, echipa Pamimai Videle pornea la drum cu o nouă conducere la nivel de club; Dan Petrescu preşedinte, Ionuţ Ţurlete director sportiv, Cătălin Călina delegat, Florin Nedelcu vicepreşedinte, George Burlacu membru în consiliul de conducere, Cornel Nica – schimbat ulterior cu Robert Panduru – antrenor, iar obiectivul declarat era câştigarea campionatului judeţean şi promovarea în Liga a 3-a.

După turul campionatului, în clasament conduc echipele Sporting Roşiorii de Vede (39 puncte), Pamimai Videle (36 puncte) şi FCM Alexandria (35 puncte). Analizând rezultatele din acest sezon, se poate afirma că atât calitatea jocurilor, cât şi interesul conducerilor celor trei cluburi este crescut, iar acest lucru dă speranţe că cea mai bună dintre ele va reuşi să urce mai departe, la nivel naţional, în Liga a 3-a.

În ce priveşte echipa din Videle, aceasta se află pe locul  2 în clasament, cu 3 puncte mai puţin decât Sporting Roşiori, iar un rezultat care a cântărit enorm în acest clasament a fost înfrângerea din etapa a 3-a, pe terenul echipei Astra Plosca (0-3); după acel rezultat, Pamimai a reuşit o serie de rezultate pozitive în următoarele etape, în care a reuşit 11 victorii şi 3 rezultate de egalitate (cu Sporting Roşiori 1-1, cu FCM Alexandria 0-0, cu Udinese Uda Clocociov 1-1). Victoriile cele mai importante au fost obţinute contra echipelor Tineretul Suhaia (9-0), Voinţa Saelele (4-0), Metalul Peretu (5-0), Viaţă Nouă Olteni (6-0), dar au fost şi meciuri mai dificile, în care, deşi s-au înregistrat victorii, ele au fost obţinute cu greu (cu spicpo Poroschia, Dunărea Zimnicea, FC Traian sau Ajax Botoroaga, toate câştigate cu 1-0).

Principalul marcator al echipei din Videle a fost Marius Olteanu, un jucător foarte tehnic, cu un fizic care-i permite să jongleze cu mingea, dar deţine şi un şut foarte puternic (cea mai bună evoluţie a lui a fost cu VN Olteni, când a înscris de 4 ori), şi în total a înscris 8 goluri în turul de campionat.

În ce priveşte lotul de jucători, pe care antrenorii Cornel Nica (între etapele 1-11) şi Robert Panduru (etapele 12-15) au mizat în turul campionatului, acesta cuprinde următorii sportivi: M. Dragne, M. Raportaru, I. Grosu, D. Bădănoiu, M. Zamfir, D. Voicilă, A. Ion, A. Nină, F. Răuţă, R. Tămârjan, L. Mincă, A. Matache, C. Burlacu, C. Laurenţiu, I. Năstase, M. Blaga, R. Ioniţă, T. Muşat, E. Nedelcu, A. Nicoară.

În ce priveşte competiţia de juniori, echipa Pamimai a ocupat tot locul 2 în clasament, cu 38 puncte (pe primul loc FCM Alexandria, 39 puncte, locul 3 Sporting Roşiori). Se demonstrează astfel că există interes pentru creşterea jucătorilor tineri, a juniorilor, iar la Videle, echipa pregătită de Emil Ruţă (fost jucător la Petrolul)se speră să dea roade, mai devreme sau mai târziu, când juniorii de acum vor fi promovaţi în echipa de seniori (deja câţiva au făcut pasul către echipa mare).

Privind baza materială, preocuparea existentă la nivelul conducerii clubului, în colaborarea cu Primăria şi Consiliul local Videle, au dus la o serie de schimbări importante, s-au refăcut şi modernizat vestiarele jucătorilor, s-a finalizat alimentarea cu apă, s-au modernizat tribunele. Iar acest lucrări au fost posibile cu sprijinul primăriei Videle, care a fost alături de echipă, iar publicul, jucătorii, stafful clubului, a ţinut să mulţumească pentru toate eforturile care s-au făcut până acum.

B. Pană / Mihai Ionescu (Videle)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.