Sport

Final de campionat agitat – Cine rămâne pe locul 13?

OLYMPUS DIGITAL CAMERADupă un sezon în care s-au întâmplat multe lucruri interesante, în care Sporting Roşiorii de Vede s-a desprins decisiv pe final de campionat, Liga a 4-a a ajuns înaintea ultimei etape. Totuşi, retragerea prematură a echipelor din Talpa şi Ciolăneşti, ca şi excluderea  recentă a reprezentantei din Turnu Măgurele, lasă o impresie dezolantă asupra finalului de sezon, în care se dispută doar cinci jocuri. Sâmbătă, 8 iunie, se dispută ultima etapă a campionatului în care diferenţa a făcut-o echipa care a demonstrat seriozitate, profesionalism şi cea mai constantă evoluţie în acest an – Sporting, care a avut de partea ei profesionalismul şi experienţa lui Florin Şoavă, primul antrenor-jucător din judeţ care câştigă Liga a 4-a.

În ce priveşte finalul, sâmbătă se decide cine va ocupa locul 13, posibil retrogradabil la nivel judeţean. N-ar fi exclus să asistăm din nou la victorii surprinzătoare ale echipelor care încearcă să evite acel loc, în deplasare (Orbeasca, Ţigăneşti, Peretu), dar sunt de urmărit şi jocurile de la Traian sau Roşiorii de Vede.

În ce priveşte Liga a 5-a, se ştie o singură echipă promovată, Tineretul Suhaia, din seria a II; insă, în seria I totul se joacă între Botoroaga (la Buteşti) şi Plosca (acasă cu Sârbeni), iar a doua clasată din cealaltă serie, AS Vităneşti, aşteaptă să vadă cu cine va juca la barajul pentru Liga a 4-a. Să mai spunem că, în Liga a 6-a ultima etapă, de duminică, are doar miza orgoliilor dintre echipe.

În ce priveşte ultimele jocuri oficiale ale sezonului judeţean 2012-2013, acestea sunt programate sâmbătă, 15 iunie a.c., la Roşiorii de Vede; atunci se vor disputa finala Cupei României, faza judeţeană, între Sporting Roşiori şi Ajax Botoroaga, după care are loc barajul pentru promovare la Liga a 4-a, între ocupantele locurilor 2 din seriile Ligii a 5-a.

Să mai punctăm că ultimul meci oficial din acest sezon se joacă pe 19 iunie, la Piteşti, între Sporting Roşiorii de Vede şi FC Balş, iar învingătoarea va promova la Liga a 3-a.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.