Eveniment

Festivalul-concurs “Pe deal la Teleormănel” şi-a desemnat câştigătorii – Anul viitor, organizatorii festivalului vor acorda şi premiul “Liviu Vasilică”

Carmen Dumitrescu

A devenit deja o tradiţie pentru Centrul Cultural pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman să se ocupe de organizarea unui festival-concurs de muzică populară, a cărui ambiţie este acela de a identifica valori la nivel judeţean, dar şi naţional. Anul acesta, festivalul s-a desfăşurat în condiţii extrem de bune, lucru recunoscut mai ales de către membri juriului, invitaţi să participe la o conferinţă de presă, în care s-au clarificat o serie de aspecte legate de organizare, dar şi să prezinte clasamentul final al concurenţilor. Alături de Elena Popa, cea care momentanm poartă responsabilitatea conducerii Centrului Cultural, s-au aflat Floarea Calotă şi Florentina Satmari, precum şi un reprezentant al Radio România, alături de senatorul Timotei Stuparu, una dintre persoanele cele mai ataşate de acest eveniment. Florentina Satmari a precizat că anul acesta, concursul a fost extrem de bine organizat şi s-a bucurat de participarea unor copii talentaţi: “Am avut anul acesta supriza de a vedea o mobilizare excepţională din partea Consiliului judeţean Teleorman şi a Centrului Cultural. În plus, au venit la preselecţia anul acesta 24 de candidaţi extraordinari, fiindu-ne destul de greu să selectăm pe doar 19 dintre ei, noi trebuind să selectăm numai 14. Toţi s-au prezentat foarte bine şi în seara concursului, cu doar câteva excepţii, dar şi acolo discutăm despre tineri care nu aveau experienţa interpretării în faţa unui public atât de numeros. Dacă iniţial, ar fi trebuit să ne limităm la 6 premii, am făcut nişte artificii, le-am reîmpărţit, astfel că am putut acorda 11, în cele din urmă. Mă gândesc ca la ediţia de anul viitor, ediţia cu numărul 45, când se vor împlini 10 ani de la trecerea în nefiinţă a marelui Liviu Vasilică să acordăm şi un premiu care să îi poarte numele”. În ceea ce o priveşte pe Floarea Calotă, şi aceasta a precizat că s-a simţit extrem de onoartă să facă parte din juriu: “tinerii s-au prezentat foarte bine şi unii dintre ei chiar au demonstrat dorinţa de a deveni mari cântăreţi pe termen lung. Mai ales două dintre participante, cred că vor atinge vârful în domeniu, dacă vor păstra acelaşi respect pentru cântecul popular românesc. Mi-a părut rău că Teleormanul nu a fost mai bine reprezentat. Mi-aş fi dorit să avem mai mulţi concurenţi din Teleorman şi mai bine pregătiţi. Mă leagă foarte multe de acest festival, mai ales că, la rândul meu, am fost concurentă a acestui festival. Rămân cu sentimentul că încă se mai pot face multe şi că mai sunt multe de învăţat. Felicit organizatorii pentru seara concursului şi sper ca ediţiile viitoare să fie şi mai bine reprezentate mai ales de aici, din Teleorman”.

În ceea ce priveşte lista câştigătorilor, aceştia sunt următorii: Narcisa Băleanu – trofeul concursului, Georgiana Păduraru – premiul I, Alina Ceuca, Irina Maria Birou – premiul al II-lea, Stela Botez, Denisa Grecu – premiul al III-lea, Ionuş Baron – premiul de popularitate, Alin Florin Milică – premiul “Alexandru Dachin”, Alina Ceuca – premiul Radio România, Nicoleta Claudia Bădoiu – premiul pentru cel mai frumos costum popular şi Iulia Andreea Mihai – premiul CJCPCT.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.